Değişim Partisi Kan Kaybediyor

Değişim Partisi Kan Kaybediyor
  • 21 Ocak 2022 11:40

Türkiye Değişim Partisi kan kaybetmeye devam ediyor. Kurulalı henüz 1 yıl olan Türkiye Değişim Partisi, projelerden çok istifalarla gündemde oluyor. Geçtiğimiz gün Türkiye Değişim Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Canan Ceylan istifa etmiş ve parti ile bağını kesmişti.

Kadın Kolları Genel Başkanı Canan Ceylan’ın ardında bir istifa da Gençlik Kolları Kurucu Genel Başkanı Onurcan Yazıcı’dan geldi. Parti içi işleyişin hukuka aykırı bir şekilde yapıldığını belirten Gençlik Kolları Genel Başkanı Onurcan Yazıcı, öte yandan Genel Merkez de tehdit edilerek, darp edildiğinin de altını çizdi.

Türkiye Değişim Partisi Gençlik Kolları Kurucu Genel Başkan’ı Onurcan Yazıcı’nın açıklaması şöyle;

Türkiye Değişim Partisi Gençlik Kolları Kurucu Genel Başkanı Onurcan YAZICI olarak, bugün yani 21 Ocak 2022 Cuma günü itibariyle, partideki görevimden ve parti üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım.

Önceki gün istifasını açıklayan Kadın Kolları Kurucu Genel Başkanı Canan CEYLAN Hanımefendiye bundan sonraki hayatında başarılar dileyerek konuşmama başlamak istiyorum.

Biz yaklaşık 1 yıl önce DEĞİŞİM diyerek; DEMOKRASİ ‘ye inanarak yola çıktık. Ancak yaşanan son gelişmeler bizim tüm bu çabamızın Türkiye Değişim Partisi çatısı altında mümkün olamayacağını göstermiştir.

Dün toplanan olağanüstü MYK toplantısında alınan ve katılım yeterliliği açısından hukuka aykırı olan bir kararla önümüzdeki pazar günü yapılması planlanan Gençlik Kolları Kurultayı, belirsiz bir tarihe ertelenmiştir.

Parti içinde demokrasiye inancı olmayanlar ve sandıktan istedikleri sonucu çıkaramayacak olanlar, hukuka aykırı olarak aldıkları kararı yayınlamaya dahi korkmuşlar, lüzumu halinde baskın bir seçim planlayarak parti içi demokrasiye gölge düşürmüşlerdir.

Parti içi, mafya tipi oluşumlara izin vererek Gençlik Kolları Genel Başkanına Hakaret edilmesine göz yumanlar, Genel Merkez Binası içerisinde yine Gençlik Kolları Genel Başkanının tehdit edilerek darp edilmesi karşısında da sessiz kalmışlardır.

Ankara İl Başkanımız Deniz KAYA Hanımefendiye iftiralar atılmış, tüm bu yaşanılan olaylar, Darp Raporları ve Karakol İfade Tutanaklarıyla tarafımızca yargıya intikal ettirilmiştir.

Her konuşmasında vefaya ve emeğe saygı duyduğunu söyleyen, yola çıktıklarımızı yolda bulduklarımıza değişmeyiz diyen Parti Genel Başkanı Mustafa SARIGÜL omuz omuza yürüdüğü genç arkadaşlarına sahip çıkmamıştır.           Yaşanılan olayların faillerini ve azmettiricilerini, yeni yapılan MYK değişikliği ile görevlendirerek ödüllendirmiş ve maalesef parti yetkililerinin büyük bir kısmı da bu yaşanılanlara teslim olmuştur.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova’da ilk sanayi meclisi toplandı

Tüm bu olan bitenler neticesinde yaklaşık 10 gün önce yalnızca partideki görevimden istifa etmiş olsam da bugün itibariyle parti kurucu üyeliğimden de istifa ediyor, demokrasiye inananlar ve dik duruş sergileyenler adına kıvılcım olmaktan onur duyuyorum.

 

Biz Gençler olarak, demokrasiye inancı olan insanlarla mücadelemize devam edeceğiz.

Saygılarımla…

 

TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ
GENÇLİK KOLLARI KURUCU GENEL BAŞKANI
AV. ONURCAN YAZICI

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.