Bakanlık Yardımı Kesti, Burak’ın Tedavisi Yarım Kaldı!

Bakanlık Yardımı Kesti, Burak’ın Tedavisi Yarım Kaldı!
  • 12 Ekim 2021 15:50

İzmir’de yaşayan ve gelişim geriliği hastalığı ile mücadele eden 16 yaşındaki Kadir Burak Balcıoğlu’nun tedavisi, Sağlık Bakanlığı’nın ilaç yardımını kesmesi sebebiyle yarım kaldı.

İzmir’de yaşayan 16 yaşındaki Kadir Burak Balcıoğlu, ülkemizde yaklaşık 80 kişide görülen gelişim geriliği hastalığı ile mücadele ediyor. Boyu yaşıtlarına göre kısa kalan Kadir Burak’ın tedavisi için gereken ilaçları Sağlık Bakanlığı karşılıyordu. Pandemi sebebiyle bakanlığın ilaç yardımlarını durdurması ile tedavisi yarıda kesilen Kadir Burak’ın ailesi, ithal ilaç için 495 Euro fark da ödedi. Ancak iğneler, iki aydır ellerine ulaşmadı.

Oğlu için yıllardır adeta servet harcayan Kadir Burak’ın babası Ahmet Balcıoğlu, yetkililere şöyle seslendi: “Oğlum 16 yaşında ve iki yaşından beri tedavisi için servetimi harcadım. Milyonlarım gitti. İşyerimi kaybettim. Pandemiden önce bakanlık tanesi 2250 euro olan ithal iğne masrafını karşılıyordu. Bu tedavinin 18-20 yaşına kadar devam etmesi gerekiyor. İğne vurulursa boyu uzayabiliyor. 18 aydır tedavi yarım kaldı. İki ay önce 7 iğne için -495 euro fark verirseniz, ithal ederiz- dediler. Eşin dostun yardımı ile parayı temin ettik ama hala gelmedi. Her üç ayda bir bu farkı ödeyerek üç dört yıl daha bu ilaçları almamız gerekecek. Ben bunu her seferinde nasıl karşılayacağım? Zaten elde avuçta bir şey kalmadı. Yetkililerin sesimize kulak vermesini istiyoruz.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova Belediyesi 500 bin fide dağıtıyor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.