9 ülkeden, 18 şair ve yazar Seferihisar’da buluştu  

9 ülkeden, 18 şair ve yazar Seferihisar’da buluştu  
  • 28 Ağustos 2023 11:32
Seferihisar’da bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası KIBATEK Yaz Edebiyat Buluşması, 25-27 Ağustos tarihleri arasında Teos Yazarlar Evi’nde gerçekleştirildi.

Seferihisar Belediyesi, KIBATEK ve Abderallılar Sanat Platformu tarafından düzenlenen ve 3 gün süren edebiyat buluşmasına Türkiye, Azerbaycan, İran, Irak, KKTC, Bosna Hersek, Rusya, Bulgaristan ve İsveç’ten 18 şair ve yazar katıldı. “Uluslararası Dünyada Türkçe ve Türk Edebiyatları” forumu ile başlayan etkinlikte, konuk şair ve yazarlar sunumlarını yaptı. Değerlendirme konuşmalarının ardından konuk edebiyatçılar Ulamış, Hereke, Turgut, İhsaniye, Teos, Karagöl ve Seyyid Mustafa Efendi Türbesi’ni kapsayan bir kültür gezisi yaptılar.

Üç gün boyunca ana teması edebiyat ve sanat olan birçok etkinliğin yapıldığı edebiyat buluşmasına katılan konuklar, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’i de ziyaret etti. Konuk edebiyatçılar Başkan Yetişkin’e, ülkelerinden getirdikleri hediyeleri takdim etti. Etkinliğe katılan edebiyatçılara teşekkür eden Başkan Yetişkin, dünyada ilk sanatçılar birliğinin kurulduğu Seferihisar’da, böyle bir buluşmaya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Seferihisar sanatın ve sanatçıların kenti olmaya devam edecek” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin parçası olacağız”
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.