81 İl’de eş zamanlı açıklama

81 İl’de eş zamanlı açıklama
  • 6 Mayıs 2016 12:40

Başbakan Ahmet Davutoğlu geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşme sonrası MYK toplantısına katılmış ardından da AK Parti’nin 22 Mayıs 2016’da Olağanüstü kongreye gideceğini ancak kendisini aday olmayacağını söylemişti. Davutoğlu veda konuşmasında “Pazarlık esasına dayalı makam kabul etmem” cümlesi de dikkatlerden kaçmamıştı.

Başkana Ahmet Davutoğlu’nun kararını ‘saray darbesi’ olarak değerlendiren CHP İzmir İl Başkanlığı açıklama yaptı.  81 il örgütü tarafından eş zamanlı yapılan basın açıklamasını İzmir’de Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Asuman Ali Güven yaptı.

Süreç hakkında bilgi veren Asuman Ali Güven, “Dün “Kaçak Saray”da gerçekleşen görüşmeyle darbe fiilen gerçekleşti. Darbenin adı, “4 Mayıs Saray Darbesi”dir. Şunu özellikle vurgulamak isterim ki, 4 Mayıs Saray Darbesi 28 Şubat Post Modern Darbesi’ni de aşan bir niteliğe sahiptir. 28 Şubat’ta rahmetli Erbakan Başbakanlık’tan uzaklaştırılmıştı. 4 Mayıs Saray Darbesi’yle de Sayın Davutoğlu Başbakanlığı bırakmak zorunda kalmıştır. Bu darbenin, yani 4 Mayıs Saray Darbesi’nin 28 Şubat’tan farkı “Yol arkadaşım” dediği, “Dava arkadaşım” dediği bir kişi tarafından bu darbenin gerçekleştirilmiş olmasıdır. Sayın Davutoğlu Başbakan olarak iki kez seçimlere girmiş, 7 Haziran’da yüzde 40.87, 1 Kasım’da da yüzde 49,5 oranında oy almıştır. Başarılı bir sonuçtur. Yani parlamenter demokratik sistemin kuralları içinde, Başbakanlık koltuğuna Sayın Davutoğlu oturmuştur. Bu bağlamda meşruluğu hiç tartışılmamıştır. Çünkü milli iradeye saygı demokrasinin temel kuralıdır” diye konuştu.

MİLLİ İRADE YOK SAYILDI
Davutoğlu’nun milli iradeyi yok saydığını ifade eden Güven, “Sayın Davutoğlu kendisine ve partisine oy veren 23 milyon 681 bin 926 kişinin iradesiyle değil, bir kişinin iradesiyle koltuğundan ayrılmak zorunda kalmıştır. Evet, 23 milyon 600 bin kişinin iradesiyle koltuğa oturan Sayın Davutoğlu, bir kişinin iradesiyle koltuğundan ayrılmak zorunda kalmıştır. O bir kişi, 4 Mayıs’ta Saray Darbesi’ni gerçekleştiren kişidir. O bir kişi, ülkesinin demokrasisini değil, kendi dikta yönetimini düşünen ve planlayan kişidir. Sayın Davutoğlu üzülerek ifade edeyim ki 4 Mayıs Saray Darbesi’ne boyun eğerek dikta yönetimine zemin hazırlamıştır. Oysa demokrasi adına doğru olan 23 milyon kişinin kendisine verdiği görevi savunmasıydı. Milli iradeye sahip çıkmasıydı. “Bu koltuğa beni halk getirdi ancak halk götürür” demesiydi. Yani 4 Mayıs Saray Darbesi’ne Davutoğlu’nun açıkça direnmesi gerekirdi” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bayındır'da İrem Derici Rüzgarı Esti

Öte yandan geçtiğimiz aylarda CHP’de Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’a muhalif tavır sergiledikleri gerekçesiyle dört meclis üyesi ve Arslan’ı sosyal medya üzerinden eleştiren Aziz Buğa hakkında başlatılan disiplin süreci sonlandı.

İl Disiplin Kurulu, geçtiğimiz toplantıda tedbirlerini kaldırdığı 5 isimle ilgili kararını verdi.

Buna göre meclis üyelerinden Erkan Tuncer ve Süleyman Karadağ kesin ihraç kararı çıkarken Yusuf Çoban, Mustafa Avdan kınama ve Aziz Buğa da 2 yıllık geçici ihraç cezası aldı. Kararlar 9 kişilik kurul tarafından oybirliğiyle alındı.

5 isimde haklarında disiplin işlemi başlatılınca Ankara’ya giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na konuyu aktarmışlardı. Kılıçdaroğlu’yla çektirdikleri selfie parti içinde gündem olmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.