“5 yıllığına gelip, 10 yıllık çalışacağız”

“5 yıllığına gelip, 10 yıllık çalışacağız”
  • 28 Mart 2019 12:37

Ak Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, Radyo Romantik Türk’te Abdullah Polat’ın hazırlayıp sunduğu Manşet programına konuk oldu. Buca’daki seçim atmosferini ve rakibi CHP’li Erhan Kılıç’ın iddialarını yanıtlayan Arslan, “5 yıllığına gelip, 10 yıllık çalışacağız” diye konuştu.

Meclis üyesi listemizle Buca’da herkesi kucakladık

Mustafa Arslan, meclis üyesi listesinde göçmen temsiline önem verdiğini dile getirerek, Buca’da her kesimden vatandaşa dokanacağını dile getirdi. Arslan, konuşmasını bu sözlerle sürdürdü: “Bir defa Buca’da Balkan camiasından ciddi bir nüfus var. Bu ilişkiler yeni değil. Listede 7 arkadaşımıza yer verdik. Bunlar Buca’ya katkı koyacak arkadaşlar.   Balkanlarında çeşitli göçmenleri var. Selanik göçmeni de Kosova göçmenine de listede yer verdik. Zaten böyle olması gerekiyordu. Böyle bir camiadan da bulunmaktansa son derece mutluyum ve memnunum. Bu CHP’ye karşı yapılmış bir hamle değil. Türk, kürt, alevi, laz listemde hepsi var. Yani bu mozaiklerin hepsine yer verdik. Buca’yı kucaklayacağımızı her zaman söylüyoruz. Uygulamaya bakıldığında Buca’daki renklerden temsil noktasında herkes var. Listeye yer vermek istediğimizi veremediğimiz birçokta arkadaşımız var. Buca’daki kırılmadan çok diğer camialarında başkanı olmak istiyorum. Alevisi ,sünnisi herkesi. O şucudur, bucudur dememek lazım. Bununda yansıması olarak bu liste çıktı. Buca’da yaşananların gölgesinde  bizim kucaklayıcı listemiz fark edildi. Listemizin tamamı Bucalı. CHP’nin listesinde Balıkesir’den gelen bir arkadaş varmış. Bu basına da yansıdı. Karabağlar’dan Karşıyaka’dan insan yok. Buca’da hangi camiaya girsem şu anda o camiadan meclis üyesini gösterip sizden biri var diyoruz. Her tarafa çok rahat gidiyoruz. Buca’da bir sıkıntımız yok. Ben meclis üyeliği yaptım. Ben onlara o mahalleye zimmetleyeceğim. Mahalleye bir şey olunca muhtardan ve meclis üyesinden bilirim. Herkes çalışacak. 50 bin nüfuslu bir ilçe olsa olanı biteni bilebilirsiniz. Ama 500 bin nüfuslu ilçede olanı biteni bilmem için bunlar şart. Ben ısrarla herkesin belediye başkanı olacağımı ve o ilçedeki kedilerin de başkanı olacağını diyorum. Seçimi kazanmak için söylemiyorum. Belediye başkanının partisi olmaz. Hizmet için belediye başkanı olursun. İlçe başkanlığımızdan beri gönül kazandıysak bunun üzerine geldik belediye başkan adayı olduk. Seçildiğim takdirde bana sayın kelimesini bırakın. Aile içinde sayın olmaz. Bana ağabey dersiniz, kardeş dersiniz evlat dersiniz. Ben bunların doğru olduğunu biliyorum. Bunları yapmazsam da beni silkelesinler.”

Erhan Bey şaka yapmıştır

CHP’li Erhan Kılıç’ın “Cezaevi yıkıp, yerine gökdelen yapacaklar” iddiasını da yanıtlayan Arslan, “Erhan Bey şaka yapmış diye düşünüyorum. 50 proje yaptım 50’sini kopyalamış koymuş. 78 bin metre kare alan 50 bin metre karesi kapalı alan. Biz bunu yıkıp açık alan yapıyoruz ve bunu şehir parkı yapıyoruz. Altını çize çize bunu ben anlatıyorum. Orası İzmir’in hiçbir yerinde olmayan bir cezaevi. Kalktığında ise İzmir’in hiçbir yerinde olmayan bir güzellik gelecek oraya. Şehir parkı yeşil alan olacak orası. Süs havuzlarının olduğu şehrin göbeğinde İzmir’in hiçbir yerinde olmayan bir görüntü ortaya çıkaracağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk adını verdiğimiz Kongre Merkezi olacak orası. Buraya Erhan Bey biliyor. Ne yapacağımız da biliyor. Önce dedi kaldıramaz kaldırabilir ama şunu yapacak sonrasında da dedi ki bende kaldıracağım. Ben çocukları Buca’da yaşayan biri ile ilgili orayı burada istemiyorum diyorum. Biz trafiği rahatlatalım diyoruz. Biz trafiği rahatlatalım dediğimiz yerde şehre yük getirecek bir şey yapamayız tabi ki” açıklamasında bulundu.

Atatürk üzerinden siyaseti doğru bulmuyorum

Sosyal medyada Erhan Kılıç ile girdiği Atatürk polemiğine de değinen Arslan, kendisini böyle ifade etti: “Benim söylediğim şu aslında. Atatürk üzerinden siyaset yapıyor CHP. Atatürk’ü sevdiklerin iddia ediyorlar ben buna asla inanmıyorum. Buca’da bir yol yaparsın Homeros değil ama Atatürk yaparsın. Atatürk sevgisini bir eser yapıp koyar yaparsın. Nutuk dağıtmaya gelince yapıldı. Biri kitap yapıyor 3 buçuk bin liraya satıyor mesela. Kimsenin elinde barometre sevgi ölçer diye bir alet yok. Ateş ölçer gibi olmaz. Kimsenin haddine değil ama burada kimsenin kalbindeki sevgiyi kullanamazsınız. Sadece lafta değil. Bunun örneği yok Buca’da. Ama her ortamda Atatürk siyasi malzeme yapıp bunu kullanıp buradan oy devşirmeye çalıştılar. Bu doğru değil. 10 Kasım’da yaşanan bir olay var Buca’da. Atatürk’e benzerliği ile ilgili bir bir şey yok. Buca’yı kaptırmayız açıklaması yapmışlar.  Atatürk heykelini yapamayanlar ve eser ortaya koyamayanlara sosyal medyadan cevap verdik. Bunun üzerinden siyaseti doğru bulmuyorum. Din üzerinden de söylemleri doğru bulmuyorum.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Kınay mesaiye Temizlik İşleri Şantiyesinde başladı

“Bucalılar bıktık artı sana oy vereceğiz” diyor

Arslan, “Buca’da ciddi bir kürt seçmen ve ciddi bir nüfus var. Buca 81 vilayetin mozaği. İstanbul’dan bile insanlarımız var. Burada şunu da söylüyorum. İnsan bilmediğinin düşmanı biz birbirimizi tanıdıkça kardeşlik hukukumuzu arttırmak için birbirimizi tanımamız gerektiğini düşünüyorum. Tanıdıkça birbirimizi daha çok seveceğiz. Bucalılık bilincini daha fazla yapacağız. Kimse geçmişini unutmasın ama herkes Bucalı olsun diyorum ben. Seçim sonucu ile ilgili anket değil ama geldiğimiz nokta itibari ile de hepsinden çok ciddi derece oy alıyorum. Bunu görüyorum. Buca’da CHP’nin kapatacağı bir fark yok aramızda. Bucalı hizmet istiyor her şeyden önce. Son 10 gündür arkadaşlar doğrudan şahsımı hedef alıp açıklama yapıyorlar. Öyle olunca iki kelam ediyoruz, açıklama yapmak zorunda kalıyoruz. Biz milli marşımızdan gurur duyuyoruz. Buca’da yüzde 80 oranında insanlar, “Çok ciddi derecede bıktık artık yeter ve şimdide karşımıza geldin gördük biz sana oy vereceğiz ve lütfen hizmet et” diyor. Bunu bana söyleyen çok ciddi bir kitle var gerçekten” dedi.

Levent Piriştina’ya fıkrayla cevap 

Buca Belediyesi’nin borç batağında olduğunu ifade eden Arslan, Başkan Levent Piriştina’nın ‘Atma Mustafa din kardeşiyiz” sözlerine de tepki gösterdi. Ak Partili Arslan, iddiasını bu sözlerle sürdürdü: “Ben belediyeler borçlu olmaz diyorum. Levent Bey iş yapmadı ki ben onu soruyorum bu borç nerden diye. 219 milyon borç demiş. Bir kere kaç para borçlu aldı bu borç çok afaki bu 219 bile çok afaki bu için. O açılışını yaptı pazar yeride diyemiyorum o evrimi tamamlayamamış biryer. Buda ayrı bir tartışma konusu. Neyse pazarcılardan topladı ve Bucamar şirketi pazarcılardan topladı , 15- 20 trilyon para ile yapıldı. O da 3 sene sürdü normalde 8 ayda bitecekti. Şunu Levent Başkan’da biliyor bende biliyorum. Borç çizelgesini sosyal medyaya verdirme başkan bunun böyle olmadığını sende, bende biliyoruz. Bu ciddi bir borçtur. Buca’da bir karşılığı yoktur. Levent Başkanım bunu sende biliyorsun, bende biliyorum. Sadece 119 trilyon SGK’ya Vergi Dairesi’ne Aziz Yıldız’ın 310 trilyon yolladığı haciz var belediyeye. Levent Başkan açılışta biraz gaza geldi heralde. Buca Belediyesi 350 trilyon yıllık bütçe kullandı. Bir buçuk trilyon bir borç yapıyor. Topladığınızda 2 katrilyon yapıyor 5 yılda. Ben bunu soruyorum. Nasreddin Hoca’nın bir hikayesi var. Bilir misiniz? Nasreddin Hoca ciğer alır akşama hanımına yap yiyelim der. Nasreddin Hoca eve gelince evde yemek olarak kabak aşı bulgur aşı var. Hanımına demiş ki  bizim ciğere ne oldu?Kedi yedi demiş. Hoca kediyi tartmış ciğer 2 kilo kedi de 2 kilo. Hoca hanımına dönmüş demiş ki, Hanım bu bizim ciğerse bizim kedi nerede. Bende onu soruyorum. Bizim Buca nerede arkadaş. 2 katrilyon para nereye gidiyor. Polemik olsun diye değil. Bunu bilsinler diye söylüyorum. Gelir ve kalem giderlerimi açıklayacağım neden dedim. Bucalılar bilsin diye. Bu Bucalının parası Bucalının hakkı. Bu paranın sahibi paranın hesabını istediği zaman sorabilir. Bunda serbesttir ve haklıdır. Biz Bucalıya hesap vermekten çekinmeyiz. Vatandaş bunu bilecek. Bu gayet doğal.”

Kavgacı değilim amacım Buca’ya hizmet

“Sadece Buca’da değil hizmete çok ciddi talep var. Bu talebe de vatandaşımız bunları yapacağımızı biliyor. Kemalpaşa’da Torbalı’da biz bunlar gösterdik. Biz İzmir olarak Manisa’nın gerisindeyiz” diyen Arslan, Soyer’in kazanmasına ihtimal vermediğini dile getirdi. Böyle bir durumun yaşanması halinde ise amacının Buca’ya hizmet olduğunu, “Kavgacı bir yapım yoktur. Buca için Ankara’da bakanlıklarda yatarım. Koltuğumun altına alıp giderim demiştim. Büyükşehir de bunu elimden geleni yaparım. İnşallah ayrı partilerden dolayı benim önüm kesilmeye başlanmaz inşallah” sözleriyle vurguladı.

“5 yıllığına gelir 10 yıllık çalışırız” 

Mustafa Arslan, konuşmasını Bucalılara seslenerek noktaladı: “Bucamız hizmet anlamında yeterli değil. Milletvekilleri yerlerinde bir şey olmayacak. Ama biz 5 yıl seçimlerimizin sonucu ile yüzleşip  o netice ile yüzleşeceğiz. 5 yıllığına gelir 10 yıllık çalışırız.  Trafikte sorunlarını imar sorunlarını hep birlikte yaşıyoruz İnşallah bize yetki verilirse bunu çözeriz. Oylarını kullansınlar ve hizmet noktasında Buca’nın önüne açsınlar.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.