09.05’te Urla’da hayat durdu

09.05’te Urla’da  hayat durdu
  • 10 Kasım 2023 14:36

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 85. yılında düzenlenen törenlerle Urla’da anıldı. 7’den 70’e Urlalılar Büyük Önder’i saygı ve ve özlemle andı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikalinin 85. yılında Urla’da anma törenleri düzenlendi. Anma programı, Urla Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni ile başladı. Çelenk sunma töreninin ardından saat 09:05’te Urla’da hayat durdu, sirenler ve klaksonlar eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı’mız okundu ve gönderdeki Türk Bayrakları yarıya indirildi. Cumhuriyet Meydanı’nın ardından Hakan Çeken Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, öğrencilerin hazırladığı şiirler, oratoryo ve türkülerle anıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından, Urla genelinde yapılan 10 Kasım Atatürk’ü anma konusunun işlendiği şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Mustafa Gözlet tarafından verildi.

 

Anma Programının ardından Urla Belediye Başkan V. Kaymakam Gözlet, Urla Kent Tarihi ve Arşivi (UKTA) Binasında gerçekleştirilen 10 Kasım “O, Gün” Sergisinin açılışına katıldı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu günde ve onun akabindeki günlerde o dönem fotoğraflarının ve gazete kupürlerinin yer aldığı sergi 30 Kasım 2023 tarihine kadar açık kalacak.

Bu haber ilgini çekebilir ->  FOÇA WİNDSURF TÜRKİYE ŞAMPİYONASI MW PHOKAİA ETABINA HAZIR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.