Zeybekci, ‘Bazen geceleri İzmir’i dolaşıyorum’

Zeybekci, ‘Bazen geceleri İzmir’i dolaşıyorum’
  • 31 Ocak 2019 11:47

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Medya Ege İmtiyaz Sahibi Arif Çayan ve Medya Ege Genel Yayın Yönetmeni Ali Eyce’ye, özel açıklamalarda bulundu.

Zeybekci, İzmirlilerden İzmir için oy kullanmalarını istediğini belirterek, “Sadece gündüz değil, geceleri de İzmir’in mahallelerini, sokaklarını dolaşıyoruz. Gecemizi gündüzümüzü İzmirlilerle birarada geçiriyoruz” dedi. 

Medya Ege İmtiyaz Sahibi Arif Çayan ve Medya Ege Genel Yayın Yönetmeni Ali Eyce, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin konuğu oldu. Medya Ege’ye ve okuyucularına İzmir’i ile seçim çalışmalarıyla ilgili ayrıntılarıyla anlatan Zeybekci, İzmirlilerden sadece İzmir’in geleceğini düşünerek, İzmir için oy kullanmalarını istediğini söyledi.

İzmir’in geliri İstanbul, Ankara’ın üstünde

İzmir’in kişi başı gayrisafi milli hasılata, büyükşehirler arasında en çok pay alan şehir olduğunu ancak bir dönem ihracatın merkezi olan İzmir’in ihracatta bir çok şehrin gerisinde kaldığını, şehrin bir çok anlamda bu gelirine rağmen geride kaldığını belirten AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, ” . İzmirli hemşerilerimizin en büyük derdi, şehirde çocukları için iş imkanlarının olmaması. Türkiye’nin en büyük üçüncü şehrinde doğan, büyüyen ve eğitim gören çocuklarının iş bulmak için başka şehirlere gitmelerinden şikayetçiler. İzmir’i yeniden yatırım yapılabilir bir şehir konumuna getirmeliyiz.  Türkiye’de kişi başına bütçe gelirlerden aldığı payla İzmir, İstanbul ve Ankara’nın açık ara önünde ve Kocaeli’nden sonra ikinci sırada. İZSU’nun aldığı pay Ankara’dan daha fazla. Bizim önde gelen ilçelerimizin emlak gelirleri Türkiye’deki illerin belki üçte ikisinden daha fazla. Ne oluyor bunlar. Başka şehirlerde destanlar yazılırken benim şehrimde, İzmir’de neler oluyor. Bunları resmi belgeleriyle ileride ortaya koyacağım. Bunların ortaya konulmasını ve İzmir’in sorunlarının çözüm öneriyle birlikte tartışılmasını istiyorum. Bunu sağlamak istiyorum. Üzerine gittiğimiz konu da bu. Topu taça atmak değil. İzmir’in meselelerini, problemlerini ideolojik bir perde arkasına atmak değil. Bir şeylerin arkasına saklanmak değil, İzmir’i tartışmak istiyorum. Sağlıklı şekilde İzmir’i tartışırsak, benim vatandaşım sağlıklı şekilde karar verir.

Ben İzmirli hemşerilerimize hep söylüyorum oyunu İzmir’e verin. Kimseye değil. Oyunu İzmir’e ver kardeşim diyorum. 21. Yüzyıl çılgın bir değişim ve dönüşüm yüzyılı. İzmirli hemşerilerimizin en büyük derdi, şehirde çocukları için iş imkanlarının olmaması. Türkiye’nin en büyük üçüncü şehrinde doğan, büyüyen ve eğitim gören çocuklarının iş bulmak için başka şehirlere gitmelerinden şikayetçiler. İzmir’i yeniden yatırım yapılabilir bir şehir konumuna getirmeliyiz.

İzmir’de Dünya Ticaret Örgütü toplantısını yapamadım

Turizm şehri olacak İzmir’de ne kadar yatırım alanı ürettik. Ekonomi Bakanlığı yaptığım dönemde İzmir’de Dünya Ticaret Örgütü Ekonomi Bakanları Toplantısı yapmak istedim. Yapamadım. Kaldıracak otel yok, toplantı yapacak salon yok. Yatırımcıları getirelim desek bunlara nerede yatırım yapmalarına imkan sağlayacağız. Alt yapısı olmayan yerde turizm yatırımcısına geldiğine, akıldan geçirdiğine dahi pişman ederiz. İzmir’in problemlerini üç tane kıytırık başlığa veya tek bir tane kıytırık başlığa indirerek İzmir’e bu haksızlığı yapmaya kimsenin hakkı yok.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Kınay mesaiye Temizlik İşleri Şantiyesinde başladı

Kentsel dönüşümde insanlara güven vereceğiz

İnsanlarla sözleşmeler yaparak, yerinde kentsel dönüşüm yapacağınızı resmi olarak bildirerek, kentsel dönüşüm bitene kadar kira yardımı vererek, onların güvenini alarak bu dönüşümü çok hızlı şekilde yapacağız. Yıllarını sığınarak geçirdiği evlerinden olmak istemeyen vatandaşların kentsel dönüşümdeki tek sorunu şehri yönetenlere güvensizliğe bağlı olarak evlerini kaybetme korkusudur. Biz bu korkuyu yok edecek güvenceleri vererek, onları daha iyi şartlarda yaşayabilecekleri evlere kavuşturacağız.

İzmir, Smyrna adı gibi güzel şehir olmalı

İzmir’in alt yapısı sorunu çok büyük. Ama biz bunu 1,5 yıl gibi bir sürede çözüme kavuşturacağız. İzmir’in alt yapı sorununun temelinde yağmur kanallarının olmaması yatıyor. Yağmur suları halen, kanalizasyon sularıyla aynı kanaldan geçiyor ve bu da şehirde büyük kirlilik ve koku sorunlarına neden oluyor. Smyrna isminin anlamı en güzel şehir ve bu ismi taşıyan İzmir’in de hak ettiği gibi güzel bir şehir olmalı.

1 Nisan’dan sonra en sorunlu ilçesinde yaşacağım.

Ben geceleri dolaşıyorum. Gündüzleri tamamlamak, bazı şeyleri tam görebilmek için bazen geceleri dolaşıyorum. Özellikle Karabağlar’da geceleri çok dolaştım. İzmirliler karşılarında görünce şaşırıyorlar. ‘aa bu saatte’ diye şaşkınlık ifadesi veriyorlar. Ben inşallah 1 Nisan’dan sonra, şu anda Bornova’da oturuyorum. 1 Nisan’dan sonra bu şehrin enlerinde, en sorunlu yerinde yaşayacağım. Karabağlar olma ihtimali ise son derece yüksek.

İzmir’e üç yeni şehir kuracağız

Kuzey, Doğu ve Güney’de üç tane yeni şehir projemiz var. Merkezdeki yükü hafifletmek. O şehirlerin çevre yolu bağlantıları, demir yolları, metrosu ve o insanlar o şehirlerde vatandaşın her şeyi olacak. 150 ile 200 bin nüfusla şehirler. O nüfusun ne ihtiyacı varsa hepsini yaparak. Şehrin sıkışıklığını rahatlatmak için bu şart. Hem şehir bu sıkışıklıktan kurtulur hem de burada insanlar daha güzel yerlerde yaşarlar.

Oyunuzu bize, AK Parti’ye değil, İzmir’e verin

Vatandaşı dinliyoruz, yerinde dinliyoruz. Önerilerini şikayetlerini dinliyoruz. Bazı projelerimizi vatandaşlarımızın söylediklerinden çıkardık. Hayvan severlerle görüştüğümüzde dahi iki üç proje çıkar çıkardık.  Vatandaşla görüşmelerimiz verimli geçiyor. En koyu CHP’liyim ama oyun size diyen vatandaşları görüyoruz. Niye diye sorduğumuzda bıktık bunların beceriksizliğinden, bahanelerinden bıktık diyorlar. O yüzden biz onlara diyoruz ki, oyunuzu bize değil, AK Parti’ye değil, oyunuzu kendinize verin, şehrin geleceğine verin diyoruz.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.