Yüz Yıllık Eğitim Çınarı Buca’da Parlıyor

Yüz Yıllık Eğitim Çınarı Buca’da Parlıyor
  • 24 Mart 2016 08:45

Sabiha Özar… Ulu Önder Atatürk’ü üç kez görme onurunu yaşamış ve yine Atatürk’ün  başını okşayarak “Okuyup, öğretmen ol!” sözüyle verdiği tavsiyeyi emir bilip  Cumhuriyet tarihinin ilk öğretmenlerinden olmuş, tam yüzyıllık bir eğitim çınarı o. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, böylesi büyük bir değeri Buca’daki mütevazi evinde ziyaret edip, hatıralarını dinledi, tavsiyelerini aldı. Pırlanta Merkezlerinde eğitim gören miniklerin elleriyle yaptığı tabloyu Sabiha Öğretmene hediye eden Başkan Piriştina’ya, eğitimi, donanımı, kıyafetleri ve terbiyesi ile Cumhuriyet kadını niteliklerini inançla yaşatan Sabiha Öğretmen’de Atatürk’le birlikte çekilmiş fotoğrafının halıya dokunmuş tablosunu hediye etti.

Yüz Yıllık Eğitim Çınarı Buca'da Parlıyor

 

Buca, Cumhuriyet tarihinin ilk öğretmenlerinden, 100 yaşındaki Sabiha Özar’ın ışığıyla aydınlanıyor. Sabiha Özar, 8 yaşında o devirde anaokulu sayılan bir okulda okurken, Cumhuriyet ilan edilmesinden kısa bir süre önce Konya’ya gelen Mustafa Kemal Atatürk’le tanışma fırsatı yakalamış ve hatta ondan ”Okuyup öğretmen olun” tavsiyesini alarak hayatına yön vermiş çok değerli bir eğitimci. Eğitim hayatı boyunca Atatürk’le üç kez karşılaşma fırsatı yakalayan Sabiha öğretmen, 10. Yıl kutlamalarını ve yine Atatürk’ün “Ne mutlu Türk’üm diyene” sözlerini duyma mutluluğunu da yaşamış.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Cumhuriyetle birlikte 1923 yılında Buca’ya yerleşen ve burada yediği üzümü hayatı boyunca unutamayan Sabiha Öğretmen gibi bir büyük değeri evinde ziyaret etti. Pırlanta merkezlerinde eğitim gören minik öğrencilerin elleriyle yaptığı tabloyu Sabiha Öğretmene sunan Başkan Piriştina’ya, Atatürk’ün Sabiha öğretmenle çekilmiş fotoğrafının halıya dokunmuş tablosu hediye edildi.

Yüz Yıllık Eğitim Çınarı Buca'da Parlıyor

Başkan Piriştina’yı,100 yaşına rağmen elinden düşürmediği kitaplarıyla kaplı kütüphanesinde kabul eden Sabiha Öğretmen, keyifli sohbeti ve unutulmaz hatıralarıyla zamanı unutturdu. Atatürk’ü, Cumhuriyet’in ilk yıllarını, eğitim hayatını ve hayallerini gençlere taş çıkartacak hafızasıyla keyifle anlatan Sabiha Öğretmen, Atatürk’ün bir sözüyle öğretmen olmanın ve Cumhuriyet ilkelerini yaşatan modern bir Türk kadını olmanın gururunu yaşıyor; her Mustafa Kemal dendiğinde gözleri doluyor.

Türkiye’nin bugünkü siyasi durumunu da değerlendiren yüzyıllık eğitim çınarı Sabiha Özar, eğitimcilere büyük görev düştüğünü belirtirken, öğretmenlerin geleceğe ve Cumhuriyete sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Konak’ta kaldırımlar mercek altında
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.