Yüksel’e Gazeteciler Cemiyeti Ziyareti

Yüksel’e Gazeteciler Cemiyeti Ziyareti
  • 21 Ocak 2016 16:04

Gizem Çetinkol-Gazete Ege/Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra tebrikleri makamında kabul eden CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP 35. Olağan Kurultayı ardından kaldığı yerden ziyaretleri kabul etmeye devam etti. Başkan Yüksel’in misafiri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Başkan Yardımcısı Murat Atilla, Cemiyet Saymanı Semih Aksoy ve Yönetim Kurulu üyesi Gaye Karadağ oldu.

“PARALELE YARDIM YATAKLIKTAN TUTUKLANACAKLAR VARSA…”

Ziyarette gazetecilerin sorunlarına değinilirken, gazetecilerin önünün kapatılmasıyla siyasetin de boyut değiştirdiğini belirten başkanlar, İzmir medyasının daha dirençli olduğunu da vurguladılar.
Toplantıda konuşan CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, hükümete yüklendi. Yüksel, “İktidar partisinin özellikle basın özgürlüğüne yönelik saldırıları aşikar. Türkiye’de bu iktidar döneminde gazetecilere yönelik çok ağır baskılar uygulandı. Sadece gazetecilik yaptıkları için kendilerine karşıymış gibi düşündükleri hiçbir haberi cezasız bırakmadılar. Geçen dönemde önce paralelin üstüne yıktılar. Paralelden önce en çok gazetecinin cezaevinde olduğu ülkeydik. Paralelden sonra büyük ölçüde özgürlükler oldu, ama paralelin içeri attıklarını bu sefer hükümet içeri attı. Son derece önemli bir haberi yayınladıkları için Can Dündar ve Erdem Gül’ü tutukladılar. Erdem Gül’ün dediği gibi; bu, haberin tutukluluğu. Paralele yardım ve yataklıktan tutuklanacaklar varsa ülkeyi yönetenledir. Yataklığın da ötesinde suç ortaklarıdır” dedi.

Yüksel'e Gazeteciler Cemiyeti Ziyareti

“İZMİR DİĞER KENTLERE GÖRE DAHA İYİ DURUMDA”

Gazetecilerin sorunlarına değinen Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen,  “Gazeteciler ciddi sıkıntılar içerisinde. Dünya karşısında hoş bir görüntüde değiliz. Çok fazla gazeteci işsiz. Sadece Aralık ayında 35’e yakın arkadaşımız işsiz kaldı. Baskılar nedeniyle haberi, bilgiyi paylaşma konusunda sıkıntılar var” diye konuştu.

Her zaman gazetecilerin yanında olduklarını vurgulayan Başkan Yüksel, “Halk gerçek haberleri alamazsa siyaset de başka türlü şekillenir. CHP olarak sizin yanınızdayız. Son 3-5 yıldır beğenmedikleri haber olursa, gazete patronundan başlayıp muhabire kadar gelen ağır baskılar var. Bu sürdürülebilir bir şey değil. İzmir olarak diğer kentlere göre daha iyi durumdayız. Ama burada da sıkıntılar var. Basın, üzerindeki her türlü baskıya rağmen görevini yapmaya alışıyor. Bu da aslında bizim direnme gücümüzü olumlu etkiliyor” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca’nın parklarında yaza hazırlık

Yüksel'e Gazeteciler Cemiyeti Ziyareti

YENİ AKİT’E: “BU GAZETECİLİK DEĞİL TETİKÇİLİK”

Yeni Akit Gazetesi’nin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan görseli ile ilgili de konuşan Yüksel,  “Tek kelimeyle iğrenç. Bu gazetecilik değil, bu küfürdür. Bu gazetenin ilk kez yaptığı bir şey değil. Her zaman kişileri hedef gösteren, yandaş gazete. Bu gazetecilik değil tetikçiliktir” ifadelerini kullandı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak Yeni Akit Gazetesinin bu tavrını kınadıklarını belirten Misket Dikmen, “Biz gazeteciliğin mutlaka meslek, ilke ve etik kuralları evresinde yapılmasından yanayız. O nedenle değerlendirmelerimizi bu yönde yapıyoruz. Kişilik haklarına dokunmadan kimsenin saygınlığı malzeme edilmemeli” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.