YÜKSEL’DEN “TAKSİM VE ORTAK MİTİNG AÇIKLAMASI ”

YÜKSEL’DEN “TAKSİM VE ORTAK MİTİNG AÇIKLAMASI ”
  • 26 Temmuz 2016 11:38

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, özel bir kanalın Ana haber bülteninin canlı yayınında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yüksel “Taksim’de partimizin organize ettiği Demokrasi mitinginden sonra, Türkiye’de artık farklı bir dönem başlamıştır” dedi

Katıldığı programda İzmir’de bir demokrasi mitingi yapabileceklerini belirten Yüksel, böyle bir miting yapma kararı aldıkları takdirde, mitingi CHP olarak organize edeceklerini ve siyasi görüşüne bakmaksızın, herkesi bu mitinge davet edeceklerini ifade etti. Alaattin Yüksel şunları söyledi.

TAKSİM’DEN SONRA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

24 Temmuz da Taksim’de tarihe geçecek bir demokrasi şöleni yaşandı. Türkiyenin her yerinden akın akın insanlar taksim’e geldi.  Ayrıca tüm istanbul oraya akmıştı. Tüm meydan ve ara sokaklar doluydu. Güneşin altında onca saat orada bekledi insanlar,tam bir demokrasi nöbetiydi. Genel Başkanımız çok güzel mesajlar verdi ve tarihe Taksim Manifestosu olarak geçecek olan manifestoyu, halkın onayıyla tüm dünya’ya duyurdu. Genel başkanımız, Bu darbenin parlamenter sisteme karşı yapıldığını ve patlmento başta olmak üzere, tüm millet tarafından bu darbenin püskürttüldüğünü söylerek, Darbeye karşı halkın direnme hakkını nasıl kullandığını anlattı. Özgürlükçü bir demokrasisinin Türkiye’ye hakim olması gerektiğinin ve nefret diliyle, ayrıştırıcı ve bölen bir dille değil,paylaşımcı ve kucaklayıcı bir yönetim olması gerektiğinin altı çizdi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzbinler önünde tarihe düştüğü notlar, Türkiye’de esas alınır ve uygulanırsa gerçek demokrasiye tam olarak kavuşuruz. İnsanlarda zaten adalet için, tam demokrasi için, özgürlük için doldurdular o gün Taksim’i. Şimdi bu ruhu kaybetmeden birlik içinde ama birlikte yönetimi benimseme zamanıdır. Umarız herkes üzerine düşen görevi yerine getirir.

KILIÇDAROĞLU TÜRKİYE’NİN HUZURU İÇİN…

Cumhurbaşkaı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi parti liderleriyle buluşmasının ve AKP İzmir’den yapılan ortak miting açıklamasının sorulması üzerineyse Yüksel şöyle konuştu.

Liderler buluşmasında ne konuşuldu tam olarak bilemeyiz elbette. Ama böylesine olağanüstü bir durumda ortak hareket etmek, demokrasi ve özgürlük için, ülkemizin huzuru için liderlerin bir arada lması çk önemli. Sayın Genel Başkanımız zaten daha öncede Türkiye’nin birliği, huzuru için her türlü desteği vereceğini ve diktalara, darbelere karşı birlik içinde mücadele edilmesi gerektiğini ilan etmişti. 15 Temmuz öncesi demokrasiye ilişkin yaşanan sıkıntıların bugüne bizleri nasıl getirdiğini gördük. Kadrolaşmanın, liyakata uymamanın ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. “Ben tek başıma yönetirim, ben bilirim” anlayaşının yanlışlığını umuyorum ki herkes görmüştür. Artık tek vucut olarak, tam bir demokrasiyle yönetilirsek bu tehditleri bertaraf edebiliriz..

Bu haber ilgini çekebilir ->  Dr  Kasapoğlu; ‘’2024 seçimleri; Türkiye yüzyılı şehirleri’’

DİYALOĞU SÜRDÜRÜYORUZ

AKP İzmir’den yapılan açıklamayla ilgili de şunu söyleyebilirim ki,Delican ile 15 temmuz ve sonrasında da görüşmelerimiz,konuşmalarımız oldu. Biz bunu bugün değil, 15 Temmuz’dan önce de söylüyorduk, huzur için, tam demokrasi için ortak mücadele ve paylaşımcı, hukukun hakim olduğu bir yönetim şart diyorduk.Bugünlerde, söylem olarak iktidarda ki bu ortak hareket etme çabalarını ve açıklamalarını memnuniyetle takip ediyoruz, umarız uygulamalrda da görürüz. Ama birlikte bir miting yapma planımız yok. Bize farklı  partilerden, farklı başlıklar altında miting yapma teklifleri geliyor, bir il başkanının tek başına bu konuda karar verme yetkisi zaten yok. Biz demokrasi ve özgürlük için diyaloğu sürdürüyoruz. Gerginliğin ortadan kaldırılması için her şeyi yapıyoruz. Taksim’deki gibi bir mitingi İzmir’de yapar mıyız? bunu kendi örgütümüzle konuşuyoruz. Ama bu mitingi yapsakta CHP olarak organize edip, demokrasi için, laik Türkiye cumhuriyeti ve tam bağımsız hukuk sistemi için, her türlü diktatörlüğe ve darbeye karşı olan tüm İzmirlileri, siyasi görüşüne bakmaksızın davet ederiz. Öyle bir miting olursa parti bayraklarıyla değil, sadece ortak paydamız olan Türk bayraklarıyla mitinge gelin çağrısıda yapar, bu mitingi tam bir demokrasi ve İzmir’e yakışan birliktelik vurgusuyla gerçekleştiririz.

ORTAK MÜCADELEYİ FİİLİYATTA DA GÖRMEK İSTERİZ

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, birlikte olma, ortak hareket etme çağrılarının sözde kalmaması ve fiiliende hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek “Mesela yargıtaya ve danıştaya atamalar yapılıyor ama neye göre,  kim atanıyor, liyakata uyuluyor mu bilmiyoruz. Bu konuda da birlikte ve hukuk çerçevesinde hareket etmeyi demokrasinin bir parçası olarak görüyoruz.  Yapılacak yargılamalarada hukuk içinde kalınması ve bir intikam duygusuyla hareket edilmemesi çok önemli.Kurunun yanında yaş da yanmamalı.Bize yapılan ortak çalışma ve mücadele çağrısı sadece alanlarda kalmamalı. Dün yapılan yanlışlar, bugünde tekrarlanmamalı. Ortak mücadele, ortak çalışmayı ve şeffaflığı gerektirir.  Bu konuya iktidarın özen göstermesini bekliyoruz. Bu konuda da birlikte ve hukuk çerçevesinde hareket etmeyi demokrasinin bir parçası olarak görüyoruz” dedi.

PKK VE İŞİD  İLE MÜCADELE SEKTEYE UĞRAMASIN

Yüksel,  paogramın başındaysa, teröre kurban verilen şehitlere Allah’tan rahmet ve millete başsağlığı dileyerek “Bugün ve dün kaybettiğimiz polislerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Terörü bir kez daha lanetliyorum. Bugünkü ortamda PKK ve İŞİD terörüyle mücadeleninde sekteye uğratılmamasını çok önmsiyoruz. Artık masum vatan evlatlarımız ölmesin, şehit olmasın istiyoruz. Bir kez daha tüm milletimize bağsağlığı diliyorum”dedi

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.