YÜKSEL’ DEN MADIMAK MESAJI

YÜKSEL’ DEN MADIMAK MESAJI
  • 1 Temmuz 2016 13:47

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Sivas Madımak katliamının 23. yıldönümü için bir anma mesajı yayınladı. Yüksel ” Sanılmasın ki 33 can yanıp gitti ve unutuldu. Hiç unutmadık, unutturmayacağız da. Günü gelecek ve sebep olanlara da, onları koruyanlara da hesabını soracağız” dedi. Alaattin Yüksel mesajında, şunları belirtti.

KATİLLERİ BUGÜNKÜ ZİHNİYET KORUMUŞTUR

Bundan tam 23 yıl önce, Türkiye aydınlansın, çağdaş bir ülke haline gelsin. silahlar değil fikirler konuşsun diyen; Kitapla, şiirle, sanatla barış isteyen, kardeşlik isteyen 33 aydınımız Sivas Madımak’ta katledildi.

Üzerinden 23 yıl geçmiş olsa da bu acı hepimizi yakmaya devam ediyor. Madımak’ta yakılanlar, onurlu insanlar ve düşüncelerini korkmadan haykıran aydınlar olmalarının bedeli canlarıyla ödemişlerdir.

O gün bu katliamın gerçekleştirilmesi için emir verenler, halkı galeyana getirenler bugün ülkede iktidar olan zihniyetin temsilcileridir. Bugünkü zihniyet, kendi içinden çıkmış olan bu katilleri yargılayamamış, cezalandırmamış ve bunca insanımızın ölümüne sebep olanlar, bugünkü zihniyet tarafından hep korunmuştur. 2 Temmuz 1993’de 33 Aydınımızı ve 2 otel görevlisini koruyamayanlar veya korumak istemeyenler, bu katliamın failleri olan katillere kol kanat germiştir.

O gün canlara kıyanlarla nasıl mücadele ettiysek, o günkü zihniyetin devamı olan ve ölümden, kandan beslenenlerle bugünde mücadelemizi, canımız pahasına sürdürmeye devam ediyoruz. Sanılmasın ki 33 can yanıp gitti ve unutuldu. Hiç unutmadık, unutturmayacağız da. Günü gelecek ve sebep olanlara da, onları koruyanlara da hesabını soracağız.

O gün Madımak’ta yakılanların fikri fikrimiz, amacı amacımız, yolu yolumuzdur.Özgürce, kardeşçe, can cana, yan yana, birlik içinde yaşamak uğruna can veren 33 canımıza selam olsun. O gün kaybettiğimiz tüm aydınlarımızı minnet ve özlemle anıyor, ışıklarının bize gösterdiği yolda, gericiyle, yobazla, kandan beslenenlerle sonuna kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğimize, bir kez daha söz veriyoruz.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Duman’dan emek ve dayanışma vurgusu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.