Yücel’den çarpıcı Suat Nezir açıklaması

Yücel’den çarpıcı Suat Nezir açıklaması
  • 20 Şubat 2019 14:43

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin Buca adayı Suat Nezir’in adaylığının geri çekilmesinin ardından il başkanlığı binasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Konuya açıklık getiren Yücel, “Adaylığı konusunda tereddütler olmuştur. Genel Başkanımız tarafından adaylığı uygun görülmemiştir” ifadelerini kullandı.

Yücel İzmir gündemine bomba gibi düşen olayla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Buca adayımız Erhan Kılıç olarak açılandı. İsmi daha önce deklare edilen Suat Nezir’in adaylığı uygun görülmemiştir. Hukukçu arkadaşımız Erhan Kılıç, Buca adayıdır. Suat Nezir ismi değerlidir. Partimizde önemli, sevilen, sayılan örgütte karşılığı olan bir isimdir. Yasal süreler ve yasal takvimler vardır. Bu süreler bunun içindir. İlçede partimiz en doğru isimde gerekli çalışmaları titizlikle yapmış ve Suat Nezir’in adaylığını uygun görmemiştir.” 

Parti içi meselelerdir 

Gazetecilerin adaylığında görülen sakıncaları ısrarla sorması üzerine Yücel, “Nezir ismi açıklandıktan sonra gelinen son süreçte partinin yetkili organlarında bazı tereddütler görülmüştür.. Bunlar parti içi meselelerdir. Adaylığı konusunda tereddütler olmuştur. Genel Başkanımız tarafından adaylığı uygun görünmemiştir.Suat Bey değerlidir. Partililiği konusunda tereddüt ve kuşkumuz yoktur.Adayımızın etrafında birleşerek ve CHP’nin başarısı için çalışacağına ben inanıyorum. Onu destekleyen belli kitleler vardı. Bu konuda kırgınlık ve rahatsızlık olması çok doğal. Bu çok insani bir şey. O arkadaşlarımızında partili olarak adayımızın etrafında toplanacaklardır. Chp herkesin üzerindedir. Kişiler Chp’nin üzerinde değildir. Aday konusunda bir tereddüt oluşturduysa kararlar her zaman değiştirilebilir” diye konuştu.

Listelere müdahalem söz konusu değildir 

Suat Nezir’in meclis listelerine müdahale ettirmediği bunun üzerine Yücel ve Genel Başkan yardımcısı Tuncay Özkan’ın Nezir’in adaylığının çekilmesine etken olduğu iddialarını ise böyle yanıtladı: “Meclis üyeleri listelerinde genel başkan yardımcımız görevlendirilmiş ve listeler son halini almıştır. Meclis üyelerine müdahale etmemiz söz konusu değildir. Belediye başkan adayı ile ilçe başkanının mutabık kaldığı isimlerle oluşturulmuştur. Tuncay Bey ve benim müdahalem söz konusu değildir. Süreci yürüten partimizin kurulları da listemizi oluşturmuşlardır.”

Seçim kaybetme kaygımız yok 

Yücel, Buca’daki gerginliğin kendilerinde seçim kaybettirmeyeceğini dile getirerek, “Seçim kaybetmek gibi bir kaygımız yok. Ne büyükşehirde ne metropol ilçelerde seçim kaybetme gibi bir tereddütümüz yok. Oy oranlarımızın cumhur ittifakına yakın olan ilçelerimiz var. Ona göre çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bilinçli tarım için eğitim seferberliği

Chp’liyim diyen kimse kendi menfaatine göre hareket edemez

Yücel, “Belediye başkan adaylarımız verildi. Dün de meclis üyelerimizi belirledik. Teslim edilen listelerdeki kadrolarımıza güveniyoruz. Adaylarımıza sahip çıkan ve çalışan tüm Chp örgütüne de inanıyoruz. Akp ve yandaş saray yönetiminden kurtulmak için Chp İzmir’de elinden geleni yapacaktır. Çok titizlikle yürüttüğümüz aday belirleme sürecinde listemiz netleşti. Bu listelere girmeyi hak eden arkadaşlarımı vardı. Başvuru sayısı fazlaydı. Listeye yazılmayan arkadaşlarımızın bizim için önemliydi” şeklinde konuştu.

Yücel, sözlerini böyle sürdürdü: “Chp’liyim diyen kimse kendi menfaatine göre hareket edemez.  Bu tavırları ile İzmir’e sahip çıkan tüm örgütümüze teşekkür ediyoruz. Adaylarımızı tanıttık. Örgütün birliğini beraberliğini herkese gösterdik. Tüm örgütümüz bu toplantıya katıldılar. O gün Chp’de kavga ve bölünme olur ve rant sağlarız diyenler hayal kırıklığına uğradı. Chp daha da güçlendiğini ve Chp’ye güvenin arttığını gören Akp’liler tam bir hayal kırıklığı içinde. Halkı pazara gidemez duruma düşüren Ak Parti, tanzim satış noktalarının neden açılmadığı üzerinden açıklama yaptı. Akp o kadar çaresiz ki bu örnek ve aslında yıllardır sürdürdüğümüz halka ücretsiz gıda yardımı yapılan konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni stokçulukla suçladı. Biz halkı düşündük ve üreticiyi düşündük. Aracıları kaldırdık. Akp halka karşılıksız hizmet etmenin ne demek olduğunu bilmediği için bu hizmetten rahatsız oldu. İmar değişikliği yapmadan önce kendilerine ve yakınlarına arazi almayı Akp’liler çok iyi bilir. İzmir’de gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz. Tüm adaylarımız canla başla çalışıyorlar. Bizde hem alanda hemde parti içerisinde bunları destekliyoruz. İzmirliler 31 Martı bekliyor.”

İthal aday polemiği 

Yücel, ithal aday polemiğine bu sözlerle dahil oldu: “Milletvekilleri genel başkan yardımcıları Kemal Kılıçdaroğlu 2015’ten beri İzmir milletvekilidir.Farklı illerden tıpkı Rizeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Siirt’ten aday olması gibi.Belli bir oranda Bu her siyasi parti için geçerlidir. Makamı gereği zaten 81 ilden de aday olabilir. İzmir’den aday olması oldukça anlamlıdır. Ön seçime katılmıştır. Akp’liler işlerine geldiği gibi anlıyorlar. Tıpkı Binali Yıldırım gibi Zeybekci’de İzmir’e ithal edilmiştir. Akp izmir’e aday bulamamaktadır. Ve ithal aday dayatmasına İzmirliler cevap vermiştir. 31 Mart seçimlerinde de Ak Partililere cevap vereceklerdir.”

.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.