Yorgancılar ‘başkanına’ sahip çıktı: Duruşu bellidir!

Yorgancılar ‘başkanına’ sahip çıktı: Duruşu bellidir!
  • 14 Mayıs 2016 18:05

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, yazılı bir açıklama yaparak Türkiye Odalar Birliği ve Birlik Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun iç siyasete konu edilmemesini istedi.

Başkan Yorgancılar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “365 oda ve borsanın çatı örgütü olan TOBB, gücünü ne siyasetten alır, ne de sırtını siyasi kimliklere dayar. Aldığı tek bir güç vardır o da 1,5 milyon üyesidir.  Bu farkındalıkla dün olduğu gibi bundan sonra da yasalarca belirlenen sorumluluklarını yerine getirme gayretini göstermeye devam edecektir. Bunun için de ekonomik gündemin gerektirdiği ölçü çerçevesinde siyasetin içinde kalırken, tarafsız duruşunu sürdürmeye devam edecektir. Sn. Başkanın mevcut duruşu bu yöndedir ve üyelerimizin desteği de bunu ortaya koymaktadır. Ekonomiyi sırtlayan bir kesimin iç siyasete malzeme yapılmasına ne Sayın Başkan ne de üyeler müsaade edecektir. Türkiye’nin çok önemli meseleleri çözüm beklerken, bu tür polemikleri ülkem adına anlamsız ve zamansız buluyorum.”

NE OLMUŞTU? 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TOBB Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada birliği Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’ın “Yeni anayasada laiklik olmamalı” sözlerine tepki verilmediğini gerekçe göstererek eleştirmiş, Başkan Hisarcıklıoğlu’ndan “Bana muhalefet etmek istiyorsa, seneye gelir, Türkiye’de beceremedi, Odalar Birliği’nde boyunun ölçüsünü alır” çıkışı gelmişti. CHP cephesinden de bu sözlere sert tepki gelmiş ve özür çağrısı yapılmıştı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  İzmirliler Aşık Veysel’deki Uçurtma Şenliği’nde buluştu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.