Yılın İlk Meclisi Gerçekleşti

Yılın İlk Meclisi Gerçekleşti
  • 4 Ocak 2016 19:06

Konak Belediye Meclisi yeni yılın ilk oturumunu Başkan Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşti. Geçtiğimiz yılın hizmet dökümünü yapan Pekdaş, yeni yıl dileklerini de paylaşıp barış diledi. Meclis toplantısında denetim komisyonu üyelikleri için de kapalı zarf usulü seçim yapıldı. Komisyon üyeleri belirlendi.

Asgari ücretin 1 Ocak itibariyle bin 300 TL olmasının belediye çalışanlarının maaşlarında da artışa yol açtığını anlatan Pekdaş, çalışanların maaşlarının insanca yaşam koşullarında olmasını istediklerini anlattı. Pekdaş şöyle konuştu: “Asgari ücretin 1300 TL’ye artmasına rağmen insanca yaşamın altında bir rakamdadır. Bizim belediyemizde çalışan her bir personelin aldığı ücret 1800 lira hale gelmişti. Bu zamlarla beraber belediyemizde çalışan bir kişinin maaşı 2 bin 500 liraya çıkacaktır. Bu artı 20 milyon yük demek. Biz daha bütçemizi kullanmadan bütçemiz delinmiş durumda” dedi.

İşgaliye ücretlerine getirilen artışlarından sonra esnafla belediyeyi karşı karşıya getiren zamlı tarifelerin geri çekilmesi için bir çalışma başlatan Konak Belediyesi, mevzuata takıldı. İşgaliye ücretlerini belirleme yetkisinin Bakanlar Kurulu’nda olması sebebiyle, Belediye yeni bir işlem yapmadan mevcut tarifenin aynen uygulanmasına karar verdi. Karar, meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. Artık hükümet tarafından yeni bir düzenlemeye gidildiği takdirde tarifelere indirim uygulanabilecek.

Öte yandan, denetim komisyonu üyelikleri için seçim yapıldı. Kapalı zarf usulü yapılan oylamanın ardından CHP’li Cem Aksan, Kemal Özdönmez, Zeynep Tulgar, Rıdvan Tekin ve AK Parti’li Bilal Doğan denetim komisyonu üyeliklerine seçildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Eşki “Güçlü Bornova”yı anlattı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.