Yeşil Bornova’da daha estetik görünüm için budama eğitimi

Yeşil Bornova’da daha estetik görünüm için budama eğitimi
  • 25 Aralık 2023 11:50

Daha yeşil ve peyzaj tasarımlarıyla estetik kent yaratmayı hedefleyen Bornova Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde görevli teknik personel ve parklarda çalışan ekipler için Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi işbirliğinde “Dış Mekan Süs Bitkilerinde Budama Eğitimi” düzenledi.

Eğitimi Ziraat Mühendisi Mine Pakkaner verdi. Uğur Kültür ve Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleşen teorik eğitimde, Pakkaner, yanlış budama yerine hiç budama yapmamanın daha doğru olduğunu vurgulayarak, Bitki Organ ve Görevleri, Bitkilerde Organik Madde Faaliyeti, Bitkilerde Büyüme ve Hareket Fizyolojisi gibi konularda detaylı bilgiler sundu.Teorik eğitimin ardından Büyükpark’ta gerçekleştirilen pratik uygulamalarda, ilgili personel farklı türdeki bitki ve ağaçlar üzerinde budama tekniklerini öğrendi.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, meslek odalarıyla birlikte verilen eğitimlerin, daha yaşanabilir bir kent ve Bornovalılara daha iyi hizmet sunmak amacıyla devam edeceğini belirtti. İduğ, bu eğitimlerin kent estetiğine katkı sağlamak adına önemli bir adım olduğuna vurgu yaptı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka Hıdırellez’i coşkuyla kutlayacak
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.