Yeni Projeler Kapıda

Yeni Projeler Kapıda
  • 31 Mayıs 2016 22:37

AK Parti Genel Başkanı, Başbakan ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Başbakan olduktan sonra ilk kez geldiği İzmir’de mesaisinin finalini kentin STK temsilcileriyle Kaya Termal’de bir araya gelerek yaptı.

Yıldırım, yaptığı konuşmada CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın kendisine yönelik 35 proje üzerinden “İzmir’e verdiği hizmet sözlerini tutsun” eleştirilerini hatırlattı ve AK Parti’nin 2002’den bu yana kentte yaptığı hizmetleri anlattı. Yıldırım ilerleyen süreçte yapılacak projeleri de tek tek sıraladı.

Yıldırım’ın konuşmasının satır başları şöyle;

65’inci hükümet güvenoyu alınca teşekkür konuşmasında ‘Ben ve arkadaşlarım 79 milyonun hükümeti olacağız. Ben hepsinin başbakanıyım’ dedim. Ama şunu herkes kabul etsin, İzmir benim göz bebeğim. Buna da herhalde milletimiz hoş görüyle bakar diye düşünüyorum.

İzmir’i kalkındırmak demek Türkiye’yi kalkındırmak demektir. Belediye başkanlığı adaylığında hep onu söyledim; İzmir Türkiye’ye lazım dedim. İzmir’e başkan da lazım dedim, başkanı seçtiniz. Ama bugün 1 Kasım seçimlerinde önce konu İzmir’e hizmet olunca tüm parti beklentilerimden kurtulacağız ve İzmir’in konularını el birliğiyle çözeceğiz dedim. Bunun şahidi Büyükşehir Belediye Başkanımızdır. Bu yönde çalışmalara başladık. Daha fazlasını da yapacağız. Bugün kendisiyle konuştuk bu önemi konuları zaman içinde duyacaksınız. Gereğini yapacağız.

Sıfatlar gelip geçidir. Önemli olan hoş seda bırakmaktır. Bu ülke için bu şehir için hizmet veren herkesden Allah razı olsun.

Geçenlerde bir milletvekili “İzmir’e hiçbir şey yapılmadı” deyince bazı şeyleri hatırlatmanın yerinde olacağını düşünüyorum.

İzmir’de son 14 yılda 30 milyonun üstünde yatırım yaptık. Az denebilir ama en azından ortada böyle bir yatırım var.

İzmir 2002’de 3 milyarın altında ihracat yapıyordu. Geçen yıl bütün olumsuzluklara rağmen 8 milyarın üstünde ihracat gerçekleştirdi. İzmir büyümeye devam ediyor. Çok daha fazla büyümesi lazım…

2002’den bu yana yaklaşık 9 bin yeni derslik yaptık. 14 bin TOKİ konut yaptı. 445 bin dönüm arazi suyla buluştu. Bolluk bereket oldu. 80 milyonun üzerinde fidan diktik. Çok sayıda sulama tesisleri yaptık. Gördes Barajı İzmir’in su ihtiyacı için önemli. Büyükşehir’in de katkıları var. Yapıldı ve su sorunu kökünden çözüldü.

İZMİR’E YAPILAN VE YAPILACAK YATIRIMLAR..
Eskiden 30 ambulans vardı İzmir’de 155 ambulansa çıktık.

200 yataklı Tire, 150 yataklı Urla 400 yataklı Kaşrıyaka-Çiğli Devlet Hastenasi dahil olmak üzere 14 hastaneyi hizmete aldık.

14 yıl önce İzmir’de 401 kilometre bölünmüş yol vardı bu miktarı 657 kilometreye çıkardık. İzmir’i Manisa’ya Balıkesir’e Aydın’a bölünmüş yollarla bağladık. Yolları böldük milleti gönülleri birleştirdik.

Vekilin birinin haberi olmamış ama ben onun haberi olsun diye söylüyorum İzmir’e Türkiye’nin en güzel havalimanını yaptık. Türkiye’nin en modern havalimanı…Adnan Menderes’te yolcu sayısı 2 milyon civarındaydı bugün 12 milyonu geçti.

Konak Tüneli açıldığından bu yana 10 milyonun üstünde vatandaş kullandı. Konak Tüneli işe yaramaz diyenlerin kulağı çınlasın.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek

İZBAN Büyükşehir’le yaptığımız sadece ülkenin değil Dünya’nın en uzun raylı toplu taşıma sistemi. Torbalı’ya kadar gittik, Selçuk inşaatı devam ediyor. Önümüzdeki yıllar Bergama’ya kadar hatta Çandarlı’ya da uzatılacak.

Yeri gelmişken müjde de vereyim. Çevre Yolu malum Koyundere’ye kadar uzattık.Menemen’e kadar devam ediyor. Bu yıl içinde Çandarlı’ya kadar yap işlet devret modeliyle geriye kalan 60 kilometrenin ihalesini yapacağız. Kuzeydeki trafik sıkışıklığını gidereceğiz. O bölge İzmir’in ekonomisinin kalbi.

Güzelbahçe’ye liman standartında yat limanı barınak yaptık.

Kemalpaşa Sanayi Turgutlu arası demiryolunu bitirdik. Bir lojistik merkezi de yapıyoruz.

İzmir’de doğalgaz 2002’de sanayide, 2003’te konutlarda kullanılmaya başladı.

Tarımsal desteklerin miktarı 3 milyarı buldu. Hayvancılık desteği 1 buçuk milyarı bldu.

Liste uzayıp gidiyor. 1971 yılında başlanmış yılan hikayesine dönmüş çevre yolunu yaptık. Olmasaydı Altınyol’dan bu yana gelmemiz yarım gün sürerdi herhalde.

Bu hizmetler önemli. Bir hatırlatma yapıyorum. Tabi ki yapacağız. İhtiyacımız olan birlik beraberlik kardeşlik. Bunu sağladıktan sonra önümüzde hiçkimse duramaz.

Türkiye’nin potansiyeli büyük en büyük potansiyeli genç ve dinamik nüfusu. Cenabı hak herkese imkan vermiş. Kimisinde doğal gaz kimisinde petrol var. Biz de insan var insan…İnsanın olmadığı yerde ne olursa olsun.

Şartlar ne olursa olsun birbirimize olan sevgimiz mutlaka devam etmeli. Herşeyin önünde olmalı. Hedef Cumhuriyetimizin 100. yılına taşımak, Büyük Atatürk’ün muasır medeniyetler hedefine erişme ve geçme hedefidir. Bu hedefin şartı ülkede güven ve istikrarın devamıdır. Güven ve istikrarın olmadığı yerde güven başarı olmaz. İnsanlar mutlu olmaz. Elde ettiğimiz nimetin kıymetini bilelim. Enerjimizi boşa tüketecek işlere asla ve asla izin vermeyelim.

Ankara İzmir hızlı treni etap etap geliyor. Hızlı tren bittiğinde 3,5 saatte Ankara’dasın…Afyona’a kadar inşaat devam ediyor. Afyon-Uşak arası ihalesi yapıldı. Uşak-Turgutlu arası ihale hazırlıkları yapılıyor. Hedef 2019’a kadar bitirmek. Böylece İzmir’in hızlı tren özlemini gerçeğe dönüştüreceğiz. Bir de İstanbul tarafı var. Orada otoyolumuz var. 9 milyar…Finans maliyetiyle birlikte…9 milyar ne anlama geliyor merak ediyorsunuz değil mi? Türkiye’nin 1950 yılındaki mlli gelirinden büyük. Buna benzer bir çok projeyi bugün Türkiye gerçekleştiriyor. Dünyada kriz devam ediyor. Türkiye mega projeleri geliştiriyor. Türkiye’nin gücünü küçümsemeyelim.

İstanbul’la yarışmak İzmir’e yakışır. Plakaları arka arkaya araya kimseyi almayacağız.İzmirli yatırımcılar esnaf sanayici sanatkar daha çok çalışacaksınız. Daha çok üretmek için bizden ne isterseniz isteyin. Hükümet ilk kurulduğunda programı okurken söyledim ülke için üreten yatırım yapan iş aş alanları oluşturan herkesin önüne turkuvaz halı sereceğiz.

Bana duyduğunuz güven için öncelikle size yüce milletime şükranlarımı sunuyorum. İyiki varsınız. Ekmeğimizi böleriz Türkiye’yi böldürtmeyiz. Yolları böleriz memleketi böldürtmeyiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.