Yangınlarda can simidi olacak!

Yangınlarda can simidi olacak!
  • 9 Mayıs 2016 12:10

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nün en önemli projelerinden birisi olan ve yangınlarla mücadelede büyük rol oynayan su atar helikopterlerin denize ve barajlara uzak noktalardaki ormanlarda çıkan yangınlarda su ikmali yapabilmesi için buralara inşa edilen bin tonluk devasa yangın havuzları, oluşabilecek yangınlara karşı can simidi görevi görecek.

Yangınlarda ormanlara can simidi olacak 323 adet su kaynaklarının bulunduğunu belirten İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, 2005 yılında Türkiye’de ilk kez şu anda Orman Genel Müdürleri olan İsmail Üzmez’in o dönemde İzmir Orman Bölge Müdürü iken başlattığını, şimdi gelinen noktada da ise artık her 5 km’lik mesafeye bir yangın havuzu düşmekte olduğunu söyledi.

Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bölgemiz orman yangını riski Açısından birinci derece hassas bir Bölge. Ekip, ekipman açısından Bölge Müdürlüğümüz ciddi ölçüde ileri düzeyde ve profesyonelleşmiştir. Hem hava gücümüz hem de yer güçlerimiz mevcut. 4 adet yangın söndürme helikopterimiz, bir amfibi uçağımız ve bir de yangın yönetim helikopterimiz var. 157 adet arozöz ekibimiz, 16 adet dozerimiz, 66 adet Yangın Gözetleme Kulemiz var. Bu kulelerin 15 tanesinde 7/24 ormanları bulunduğumuz yerden izlememizi sağlayan kamera sistemi bulunmakta. Tüm bu gücü verimli ve yerinde kullanmanın sonucu olarak artık biz Bölgemizde çıkan bir orman yangınlarına nerede çıkarsa çıksın 10 dakikanın altında bir sürede müdahale edebiliyoruz“ dedi.

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal son olarak 323 adet yangın havuzu sayısını önümüzdeki Yıl’a kadar 400 adede çıkaracaklarını da sözlerine eklerken tüm bu güçlerine rağmen her şeyin başının insan olduğunu orman yangınları konusunda vatandaşların da duyarlı ve dikkatli olmasını istedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.