VE Resmen Başbakan

VE Resmen Başbakan
  • 22 Mayıs 2016 16:58

AKP’nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi bugün Ankara Arena gerçekleştiriliyor. Kongreye; şarkısıyla, filmiyle, resimleriyle “Cumhurbaşkanı Erdoğan” damga vurdu. Erdoğan’ın ‘başkanlık talimatı’ verdiği mesajı, Bekir Bozdağ tarafından okundu. Adeta “Erdoğan salonda konuşuyor” havası yaratılan mesaj tüm partililer tarafından ayakta alkışlandı. Seçim tamamlandı, Binali Yıldırım 1405 oyla AKP’nin yeni genel başkan seçildi.

AKP’nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi  Ankara Arena’da gerçekleşiyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren kongrenin yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu’na gelmeye başlayan partililer tribünleri doldurdu. Kongrenin tek adayı Binali Yıldırım ise saat 10:30 sıralarında salona geldi. Yıldırım’ı salona girişinde bakanlar ve partinin MYK üyeleri karşıladı. Binali Yıldırım partilileri “Erdoğan şarkısıyla” selamladı. Salonda; Davutoğlu ve Yıldırım’ın yanı sıra  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın file üzerine işlenmiş dev resimleri  sarkıtıldı. Ayrıca programın başında ‘Erdoğan filmi’ gösterildi. Saat 12:30 sıralarında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yazılı mesajı okundu. Divan Başkanı Bekir Bozdağ tarafından okunan mesaj ayakta alkışlandı. Mesajda yine başkanlık sistemi vurgusu vardı.

KONGREDEN NOTLAR

– AKP’nin mevcut genel başkanı Ahmet Davutoğlu ise saat 11:15 sıralarında salona geldi. Davutoğlu’nun Binali Yıldırım kapıda karşıladı. Ahmet Davutoğlu eşi ile birlikte salona girişinde partililere karanfil dağıttı.
-Davutoğlu eşi ile birlikte protokolde kendisine ayrılan yere, Binali Yıldırım’ın yanına oturdu.

-Salon tavanından; mevcut genel başkanı Ahmet Davutoğlu ile Binali Yıldırım’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dev file üzerine işlenmiş resimleri sarkıtıldı.

ERDOĞAN MESAJI AYAKTA ALKIŞLANDI

Saat 12:30 sıralarında Kongre Divan Başkanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelen mesajı okudu. Bozdağ tarafından “partimizin markası ve önderi olan liderimiz, büyüğümüz, ustaların ustasından gelen bir mesajı arz etmek istiyorum”  diye okumaya başladığı kutlama mesajı tüm partililer tarafından ayakta alkışlandı.
İşte Bozdağ’ın okuduğu mesaj

“Sayın divan, AK Parti’nin sayın Genel Başkanı, yurt içinden ve dışından kongreye katılan kıymetli misafirler, siyasi hayatım boyunca birlikte yol yürüdüğüm, birlikte mücadelede ettiğim, birlikte başarılara imza attığım kıymetli ktardeşlerim.

Hanımlar, beyler, Sevgili gençler. Sizleri en kalbi duygularımla hasretle selamlıyorum. Cumhurbaşkanlığı yemini ettiğim gün Ak Parti’yle hukike bağım kesilmiş olabilir ama sizinle gönül bağım hiçbir zaman kesilmedi ve kesilmeyecek. Önümüzdeki dönemde yeni anayasa ve yeni yönetim sistemi arayışları içerinde cumhurbaşkanıyla siyasi kadrolar arasındaki bu çarpık uygulamanın giderileceğini umut ediyorum.  Ak Parti ikinci olağanüstü kongresinin başarılı geçmisini diliyorum. Ak Parti kadrolarına seçilecek yeni genel başkanı ve parti organlarında sorumluluk üstlenecek arkadaşlarımı şimdiden tebdik ediyorum. Türkiye’nin 20203 hedeflerine ulaşmasında yaşanan krizlerin aşılması konusunda yeni parti meclisine önemli görevler düşüyor. 27 Mayıs 2014 tarihinde genel başkanlık görevini devrettiğim Ahmet Davutoğlu’na geçtiğimiz 21 aylık dönemde yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum. Kongre salonunda bulunan delegelere ve misafirlere saygı ve selamlarımı sunuyorum.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  NARLIDERE, BAHARI YUKARIKÖY’DE KARŞILADI

6 BİN KİŞİ DAVETLİ

6 bin kişinin davet edildiği kongreye, TOBB, Okçular Vakfı, TÜRGEV, Alevi ve Roman derneklerinin temsilcilerinin de katılması bekleniyor. 2015 yılında yapılan ve Davutoğlu’nun tek aday olduğu kongreye, yurtdışından da çok sayıda devlet başkanı ve siyasetçi davet edilmişti. Bu yıl ise yabancı devlet başkanları kongreye davet edilmedi. AKP, kongreye, Mısır, Bangladeş, Rusya’nın büyükelçilerinin yanı sıra HDP’yi davet etmedi.

DAVUTOĞLU: SÖZÜMÜZÜ TUTTUK

Başbakan Davutoğlu kongrede şu mesajları verdi: “Sizlerle birlikte destansı başarılara imza attık. Daima birliğimizi, bütünlüğümüzü gözettik. Hamdolsun ki ilk günkü sözümüzde durduk, vaadimize sadık kaldık” dedi. Davutoğlu, konuşmasında “AK Parti kongresinin hayırlı olmasını diliyorum. Aziz dava arkadaşlarım kurucu liderimiz saygıdeğer cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra ikinci genel başkanı olduğum kongrede “Bu bir vefa kongresidir” demiştim. O gün verdiğimiz sözü namus bildik. O günden beri ahdimize akdimize sadık kaldık. Partimiz ve cumhurbaşkanımızın hukukunu büyük bir özenle koruduk. Sizlerle birlikte destansı başarılara imza attık. Daima birliğimizi bütünlüğümüzü gözettik. Hamdolsun ki ilk günkü sözümüzde durduk vaadimize sadık kaldık. Zaferle çıktıktan sonra burada olmak benim tercihim değildi. Kararımın nedeni, partimizin birlik, bütünlüğüne verdiğim değerdir.

“BİR VEFA KONGRESİ…”

Hareketimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum. Nasıl 1. Olağanüstü kongremiz bir vefa kongresi olmuşsa 2. Olağanüstü kongrenin de bir vefa kongresi olmasını temenni ediyorum. Bu ak sevdalılar açısından bir veda değil bir vefa kongresi olmalıdır.
“HİÇBİRİMİZ VAZGEÇİLMEZ DEĞİL”Allah bizleri vefa yolundan ayırmasın. Bu harekette hiçbirimiz vazgeçilmez değiliz. Ama bu hareketin vazgeçilmeyecek değerleri vardır.Ak parti asla bir zümrenin partisi olmamıştır olmayacaktır. Ak parti sıradan bir partinin ötesine taşıyarak bir millet partisi yapan da bu millet şuurudur. Birbirimizin onurunu namus borcu bilmeliyiz. Millet vicdanıyla uyumlu olmalıyız. AK Parti hareketi milletimizin ortak aklının ürünüdür. Ahde vefayı her şeyin üstünde tutuyoruz. Koltukları bırakırız ama ahdimizi, davamızı, ilkelerimizi bırakmayız.

AKP’DE RESMEN ‘YILDIRIM’ DÖNEMİ

AKP 2. Olağanüstü Büyük Kongresinde Binali Yıldırım 1405 delegenin oyunu alarak AKP’nin yeni Genel Başkanı oldu.

SÖZCÜ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.