Ve Mahkeme Karar Verdi

Ve Mahkeme Karar Verdi
  • 7 Nisan 2016 23:05

Bayraklı Belediyesi’ne yapılan operasyon sonucu gözaltına alınan Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Eraslan ve ifadesine başvurulan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, serbest bırakıldı. Başkan Karabağ ve beraberindekiler adliye çıkışında belediye çalışanları, CHP’liler ve sevenleri tarafından tezahüratlarla karşılandı. Başkan Karabağ, Türk şiirinin usta şairi Nazım Hikmet’in “Güneşi İçenlerin Türküsü” isimli şiiriyle dosta düşmana mesaj verdi. Karabağ, “Düşmesin bizimle yola, evinde ağlayanların gözyaşlarını boynunda ağır bir zincir gibi taşıyanlar. Bıraksın peşimizi kendi yüreğinin kabuğunda yaşayanlar! Demokrasi mücadelesini ölümüne vermemiz gerekiyor. Bu uğurda şehit olan devrimci kardeşlerimi saygıyla anıyorum” dedi.

Bayraklı adliyesi önünde toplanan binlerce kişi gün boyu Başkan Karabağ ve Başkan Yardımcısı Gamze Arslan’ı bir an olsun yalnız bırakmadı. Başkan Karabağ’a destek olmak için sabah saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve İl yönetim kurulu üyeleri, CHP’li ilçe ve belediye başkanları, eski belediye başkanları, CHP İzmir milletvekilleri, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK’in şube başkanları da adliyeye geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Başkan Karabağ’ı arayarak yaşananlarla ilgili bilgi aldı.

Ve Mahkeme Karar Verdi

GÖZ YAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR!

Akşam saatlerinde görülen dava sonucunda nöbetçi mahkeme, Başkan Karabağ’ı serbest bırakırken, Başkan Yardımcısı Eraslan’ı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. İçeriden gelen bu haber, gecenin geç saatlerine kadar adliye kapısının önünden ayrılmayan kalabalıkta büyük sevinç yarattı. Bu sırada bazı vatandaşların göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Ve Mahkeme Karar Verdi

ADLİYE ÖNÜNDE SEVGİ SELİ!

Adliye çıkışında “Büyük Başkan”, “Devrimci Başkan” sloganlarıyla karşılanan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve beraberindekilere, sevenleri büyük bir sevgi gösterisinde bulundu. Başkan Karabağ, burada Usta Şair Nazım Hikmet’in “Güneşi İçenlerin Türküsü” isimli şiiriyle mesaj verdi.

Ve Mahkeme Karar Verdi

DEMOKRASİ MÜCADELESİNİ VERMEMİZ GEREKİYOR

Karabağ, “Değerli arkadaşlarım bugün burada sizleri yorduk. Olağanüstü dönemden geçiyoruz. Şairin biri şunu söylemiş, ‘Düşmesin bizimle yola evinde ağlayanların gözyaşlarını boynunda ağır bir zincir gibi taşıyanlar. Bıraksın peşimizi kendi yüreğinin kabuğunda yaşayan. Demokrasi mücadelesini ölümüne vermemiz gerekiyor. Bu uğurda şehit olan devrimci kardeşlerimi, saygıyla anıyorum” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.