Vatandaşın Ağız Tadını Kaçıranlara İzin Yok

Vatandaşın Ağız Tadını Kaçıranlara İzin Yok
  • 22 Şubat 2016 08:40

Konak Belediyesi, beslenme ve diyette önemli yere sahip olan, keyifli anlara eşlik eden kuruyemişlerin ve baharatların satışının yapıldığı dükkanları sıkı denetime aldı. Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki kuruyemiş ve baharat satışı yapan işletmelere yönelik işgal, ruhsat ve hijyen kontrolü yapıldı. Denetim sonucunda 16 perakende satışı yapan işletmeye eksikliklerini gidermeleri için uyarıda bulunuldu.

Vatandaşın Ağız Tadını Kaçıranlara İzin Yok

Tarihi Çarşı içindeki Hisar Camii civarından başlanan kontroller Başdurak Camii’nin bulunduğu sokağa kadar devam etti. Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleriyle birlikte yürütülen çalışmada, 17 kuruyemiş ve baharat işletmesi kontrol edildi. Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri işletmelerin ruhsat ve işgal sınırlarını kontrol ederken, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri de hijyen, son kullanım tarihi ile etiket bilgilerini kontrol etti. Hijyen kurallarına aykırı olarak açıkta gıda satan 16 işletmeye eksikliklerin giderilmesi için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri 15 gün ila 30 iş günü süre verdi. Bir işletmeye ise tüm hijyen ve diğer gıda satışı kurallarına uyduğu için işlem yapılmadı.

Vatandaşın Ağız Tadını Kaçıranlara İzin Yok

DENETİMLER SÜRECEK

Faydası saymakla bitmeyen, düzenli tüketildiği zaman birçok hastalığa iyi gelen kuruyemiş ve baharat satışı yapan işletmelere verilen süre sonunda takip denetimi yapılacağını belirten yetkililer, bu denetimde eksiklerini gidermeyen işletmelerin hem kapatılacağını hem de 1544 lira’lık para cezası uygulanacağı uyarısında bulundu. Kontrollerde tüm işletmelerin ruhsatlarında ise bir eksiğe rastlanmadı. Denetimler Tarihi Çarşı’ya alışverişe gelen vatandaşları da memnun etti. Ekiplerin çalışmasını takdirle karşılayan vatandaşlar uygulamalar için Konak Belediyesi’ne teşekkür ederek, tüm gıda satışı yapılan yerlerin sık sık denetlenmesini istedi. Konak Belediyesi ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri uzun süredir işbirliği içinde yürüttükleri denetimlerin olumlu sonuç verdiğini, benzer çalışmaların artarak devam edeceğini açıkladı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Ödemiş’in simge meydanları örnek işbirliğiyle yenileniyor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.