Varsın Olmasın!

  • 18 Mayıs 2016 00:01
Varsın Olmasın!Haydi gelin gidelim buralardan.Yemyeşil ormanlara ,masmavi denizlere ,sıcacık yüreklere …Küselim mutsuzluklara , acılara ,hüzünlere …Boş verelim dünyanın derdine , çilesine ,gamına , kederine …
Varsın olmasın hanlarımız , hamamlarımız ,varsın olmasın  hayatta her istediğimiz , varsın yüzümüze gülüp arkamızdan konuşsunlar, yalnız olmak yanlış bir kapte olmaktan daha iyidir.Varsın iki gözlü bir evimiz bile olmasın bizim , biz iki gözünde bir ömür yaşamasını da biliriz.Varsın etrafında olmasın kuru kalabalığın …Kızdığında , küstüğünde bile seni düşünen biri varsa hayatında daha ne istersiniz ki bu dünyadan.Herkes bir şeyler biriktirir..Kimi yüreğinde ,kimi dilinde ,kimi cebinde…Yürekte biriktirdikleriniz varsa eğer daha ne isteriz ki şu fani dünyadan.Bir gün ölmek için hergün yaşamıyormuyuz zaten..Eee nedir  o halde? Derdimiz kimedir , kaygımız kime ,kinimiz kimedir ,düşmanlığımız kime?
Gülmek için mutlu olmayı beklemeyin , belkide mutlu olmak sizin bir gülüşünüzde saklıdır.Mutlu olmayı doğru insanı bulmaktan geçiyor sanıyorsunuz diymi? Herkes doğru insanı arıyor ama kimse doğru insan olmak için uğraşmıyor değil mi ?Bırakın hayatınızdaki boşa çıkardığınız kalıpları , bırakın olmadık şeylere üzülmeyi ,derdinize dert eklemeyi…Bırakın saniyeler sonra ne olacağını bilmeden ,yıllar sonrasının hayalini kurmayı.Ömür dediğiniz şey bu gün dür.Hepimiz zamanda yolculuk yapıyoruz aslında .Anılarımızla geçmişe ,hayallerimizle geleceğe gidiyoruz.Bütün  bu boşa harcadığın zamana gün gelir öyle yanarsın ki!Ne zaman pişman olursun biliyor musun?Senin yarım bıraktığını bir başkası gelip tamamladığında..
Silgi kullanmadan resim çizme sanatının adına ne dendiğini bilirmisiniz?Ben söyliyeyim HAYAT denir.Varsın silginizde çok kullanılsın , kaleminizde.Varsın olmasın makamınız , mevkiniz.Makam ve mevkiler elbiseler gibidir …Kimisine dar gelir ‘ öldürür ‘ kimisine bol gelir ‘ güldürür ‘ .
Bir mezar taşı değil midir insandan yarına kalan..Onuda başkası yaptırır gerisi yalan…Siz hayatınızın, bugününüzün, sevdiklerinizin kıymetini bilin yeter.Gerisi senden arta kalan..
Sevgiyle kalın, umudunuz hiç bitmesin…
Bu haber ilgini çekebilir ->  Filiz Ceritoğlu Sengel "Hep Birlikte Zorluklarla Mücadele Ettik"
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3 YORUM
  1. Taylan dedi ki:

    (Bir mezar taşı degilmidir insandan yarına kalan , onuda başkası yaptırır gerisi yalan… ) hayatın kisa bir ozeti ,dersi…. tesekkurler basarilar.

  2. dilek arabikoglu dedi ki:

    Şu fani dünyada herkese Allah , kendince yüreğinde biriktirdiği şeylerin karşılığını almayı nasip eder inşallah. Ellerinize sağlık. Teşekkürler

  3. Hüseyin IŞIKOL dedi ki:

    Nejla Hanm yine çok güzel yazmışsınız. Besarilarin devamını dilerim
    ..

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.