Varank 1 operasyonunda gözaltına alınan 30 kişi adliyede

Varank 1 operasyonunda gözaltına alınan 30 kişi adliyede
  • 10 Ekim 2016 12:15

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Ege Üniversitesi’ne yönelik olarak bir süre önce operasyon düzenlendi. 16 ilde yapılan operasyonda ilk etapta 19 kişi gözaltına alındı, daha sonra bu sayı 30’a yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında, üniversitede çeşitli birimlerde görevli personel, araştırma görevlisi ile eski mezunların bulunduğu öğrenildi. FETÖ/PDY üyesi olmakla suçlanan bu kişilerin, aynı zamanda ByLock uygulamasını da kullandıkları tespit edildi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank’ın, 15 Temmuz’daki darbe girişimi gecesi hayatını kaybeden ağabeyi Prof.Dr. İlhan Varank’tan dolayı ‘Varank 1’ adı verilen operasyon kapsamında gözaltına alınan ve emniyette işlemleri tamamlanan, 12’si kadın 30 şüpheli, bugün adliyeye sevk edildi.

VARANK-2 ŞÜPHELİLERİ GÖZALTINDA

Öte yandan geçen cumartesi günü ‘Varank-2’ adıyla gerçekleştirilen operasyonda, İzmir merkezli olarak Çorum ve Sakarya’da, Ege Üniversitesi’nin çeşitli bölümlerinde eğitim gören 17 öğrenci gözaltına alındı. FETÖ/PDY üyesi oldukları iddia edilen şüphelilerin, örgütün kriptolu haberleşme programı ‘ByLock’u kullandıkları belirtildi.

8 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Ege Üniversitesi’ne yönelik yapılan ilk operosyanda, aralarında profesörlerin de bulunduğu 19 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevkedilen bu şüphelilerden 8’i tutuklanırken, 11’i adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova’da ilk TİS kadrolu işçiler için imzalandı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.