Vali Toprak’tan ‘onur gecesi’nde turizm mesajları!

Vali Toprak’tan ‘onur gecesi’nde turizm mesajları!
  • 23 Nisan 2016 10:54

İzmir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen 8.İzmir Turizm Ödülleri gecesi Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın yanı sıra İzmir Büyükşehir Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, İl Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, ETİK Başkanı Mehmet İşler,  turizm sektör temsilcileri ve diğer ilgililer katıldı.

8.İzmir Turizm Ödülleri Töreninde konuşan Vali Mustafa Toprak; “İnanıyorum 2016 yılı beklenen eksik tahminlerin aksine çok daha iyi bir şekilde ülkemiz turizmi kendisini toparlayacak, iyi bir noktaya gelecek bu sonuçları da hepimizin önüne koyacaktır. Sektör temsilcileriyle konuşurken Mart ayının önceki aylara göre daha iyi bir noktada bize işaret verdiğini görüyoruz” dedi.

Toprak, “Turizm sektörünün ülkemizde 1980’lerden bugüne geliş derecesine de baktığımızda alt yapısı sağlam, emin bir şekilde ve dünyada Türk turizminin rüştünü kanıtlayacak derecede alt yapıya haiz olmuştur. Evet, zaman zaman bazı dalgalanmalar olsa dahi, alt yapısı gelişmiş ve dünya ülkeleri arasında sektörel, dışarıdan gelecek turistler nezdinde de önemli ve olumlu bir algı oluşturmuştur. Türk turizm sektörü bundan sonra da emin bir şekilde gidecektir” ifadelerini kullandı.

Ülke turizminin dünyadaki değer değişikliklerinden etkilendiğini ifade eden Toprak, “Son yıllarda dünya ekseninde hakikaten hem gelir noktasında bir takım dalgalanmalar var hem de güvenlik boyutuyla dünyada çatışmalar, kavgalar, şiddetler otomatikman insanların ülkelerden bir başka ülkeye, bulundukları noktadan bir başka noktaya gitmeleri konusunda da iradelerini çekinceli bir şekilde kullanıyorlar” dedi.

Vali Toprak’tan ‘onur gecesi’nde turizm mesajları!

İZMİR DE ACİL HAK ETTİĞİ YERİ ALMALI
Turizm Eylem Planı’nın devreye sokulduğunu ve turizm sektörünün, içine girebileceği veyahut da  içine girdiği sıkıntılardan kurtulabilecek şekilde tedbirler bütününü içerdiğini söyleyen Toprak, “Bu konuda İzmir’in de bu acil turizm eylem planı içerisinde hak ettiği yeri alması ya da eksik kalan noktaların tamamlaması adına hem burada sektör temsilcilerimizle gerçekleştirdiğimiz toplantılar hem de Ankara’daki hükümet, bakanlık ve diğer bürokratlarla yaptığımız ve yapacağımız tüm görüşmelerde bu noktalardaki eksikliklerin daha da güçlendirilmesi konusundaki fikirlerimizi, ısrarımızı hep birlikte sürdürüyoruz” dedi.

“Hiç bir yeise, olumsuzluğa, ümitsizliğe kapılmadan, yeter ki ne yapacağımızı, ne yapmak istediğimizi, hedefimizi iyi koyalım ve bu noktaya iyi bir şekilde kilitlenerek gidelim” diyen Toprak, “Bu manada ben de İzmir İli Valisi olarak tüm turizm sektörüne ve temsilcilerine ve bu konuda katkı sağlayan Büyükşehir Belediyemiz de dahil olmak üzere Kaymakamlıklarımıza, Belediyelerimize, sivil toplum örgütlerimize, meslek kuruluşlarımıza, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüz ve çalışanları olmak üzere herkese teşekkürlerimi iletmek istiyorum” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’

Daha sonra Vali Toprak,  ödül alan turizm sektör temsilcilerine ödüllerini verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.