Vali Toprak’tan Başkana Gönderme

Vali Toprak’tan Başkana Gönderme
  • 2 Mart 2016 11:08

Suriye’de yaşanan savaşın ardından Türkiye üzerinden Avrupa’ya geçmeye çalışan mültecilerin göçü nedeniyle binlerce kişi hayatını kaybederken kamp ve geri kabul merkezleri gündeme geldi.

İzmir’de emniyet ve jandarmanın sahil güvenlik tarafından yakalanan mülteciler için uygun yerleri olmaması barınma merkezi ihtiyacını doğurdu. Bunun üzerine gözler son günlerde facialarla dikkat çeken Dikili’ye çevrildi. Dikili Demirtaş Köyü’nde,  yakalanan mültecilerin barınması için kamp kurulacağı iddiaları ortaya atıldı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak ‘Dikili geri kabul merkezi mi oluyor?’ sorusunun gölgesinde jet bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı. Vali Toprak, “Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil… Kamp falan olmayacak. Sadece spor salonlarında dağınık halde bulunan mültecilerin işlemleri yapılırken daha düzgün ortam sağlayabilir miyiz diye düşündük” dedi.

Toprak konuyla ilgili detaylı açıklamasının ardından Twitter hesabından da manidar 2 mesaj gönderdi. Mülteci kampı haberlerini gerçekdışı olarak niteleyen Toprak, iddialar sonrası açıklamalarda bulunan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’u da isim vermeden sert sözlerle eleştirdi.

Toprak, “Birileri Dikili’ye mülteci kampı yapılacağına dair gerçekdışı yalan haber yapıyor, birileri de bu uydurma haber doğruymuş gibi beyanat veriyor. Dikili’ye kamp yapılacağı yalan haberi karşısında gerçekmiş gibi beyanat verenlerin açıklaması da drama olan vicdan bakışlarını anlatıyor” ifadelerini kullandı.

Vali Toprak'tan Başkana Gönderme

Vali Toprak'tan Başkana Gönderme

Bu haber ilgini çekebilir ->  Sporda Bayraklı farkı!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.