Vali Havadan Denetledi

Vali Havadan Denetledi
  • 10 Mart 2016 10:41

Suriye’de yaşanan savaşın ardından milyonlarca kişi ülkesinden göç ederken Türkiye’ye gelen mülteci sayısı 3 milyona ulaştı. Savaşın çıktığı günden bu yana da Yunanistan’a deniz yoluyla geçen kişi sayısı da 1 milyonu buldu.

Avrupa’da ciddi sosyolojik ve ekonomik sorunlara neden olan mesele, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı zirvede masaya yatırıldı. Avrupa Birliği ülkelerinin de üzerinde büyük oranda mutabık kaldığı yeni anlaşmanın şartlarına göre denizlerde sıkı denetim öngörülüyor.

NATO destekli denizlerde denetim çalışmalarının başlaması ile birlikte anlaşma gereği iade edilecek mültecilerin yeniden deniz yoluyla geçmemesi için sahil güvenlik de denetimlerini arttırdı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın Genel Kurmay Başkanlığı talimatı ile önlemleri arttıracağı öğrenildi. Ek denetim araçları ve botlar talep edilirken havadan ve karadan mücadele kararlılıkla sürdürülecek.

Çalışmalar kapsamında İzmir Valisi Mustafa Toprak Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı’nı ziyaret eti. Mülteciler konusunda yapılan denetimleri inceleyen Toprak yetkililerden bilgi aldı. Mülteci geçişi konusunda denetim yapan helikopter ile kısa bir tur atan Toprak, havadan yapılan çalışmaları da inceledi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Eşki: ‘Yüreğimiz Taksim Meydanı’nda atacak’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.