Uzundere’de iftar yemeği ve temel atma töreni

Uzundere’de iftar yemeği ve temel atma töreni
  • 27 Mayıs 2018 00:22

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2. Etap Temel Atma Töreni’ni hak sahipleriyle birlikte iftar yemeğinin ardından gerçekleştirdi. İftar yemeğinin ardından sözü alan Başkan Kocaoğlu, “Bugün Türkiye’de bizim yaptığımız kentsel dönüşüm uygulamasının bir tane örneği yoktur” dedi.

Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz sadece sağlıksız binaları yıkıp yerine depreme dayalı sağlıklı binalar yapmıyoruz. O kentsel dönüşüm değildir. O bina yenilemedir. Binanız eskimiş, harap olmuş, oturulamıyor. Tamir etmeye kalksanız sıfırdan pahalı olacak. O zaman yenileyip yapalım. O ayrı bir konudur. Bizim yaptığımız, yeşil alanı, yolu, parkı, ağacı, çiçeği olmayan spor salonu olmayan, birçok eksikleri olan bölgelerde yeniden düzenleyerek her türlü ihtiyacı karşılayacak uygulamalarla kentsel dönüşüm yapıyoruz. Bugün Türkiye’de bizim yaptığımız kentsel dönüşüm uygulamasının bir tane örneği yoktur. Kentsel dönüşüm diye yapılan çok şey vardır. Ama bazı örneklerde vatandaşlarımız yani mal sahipleri, kentin başka bir yerine, dışına gönderilmiştir. Bazılarına buradan rant elde etmek için birçok çalışmalar yapılmıştır. Hiçbirisi gönül huzuruyla sonuçlanmamıştır. Birçok problem yaşanmıştır. Bu problemi sadece mal sahiplerimiz değil müteahhitler de aynı problemleri yaşamıştır. Bunların bölge, il ve isimlerini vermek istemiyorum. Ama araştırırsanız hangi insanların mağdur olduğunu yaşayarak görürsünüz. Biz kentimizi 14 yıldır uzlaşıyla ve kimsenin gönlünü kırmadan, kalbini kırmadan, anlaşarak, danışarak, birlikte karar vererek ve en iyisini, en doğrusunu, en adaletlisini yapmak üzere her konuda kentimizi bu bakış açısıyla yönetmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar herkes İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ve başkanını eleştirebilir. En doğal hakkıdır. Ama şu vatandaşı ayırdı, ayrımcılık yaptı, şu vatandaşın hakkını başka birine vermek için belediyeyi kullandı diyemez. Hep adil olmaya hep hakkaniyetli davranmaya hep mazlumun yanında olmaya hep hemşerilerimizin yanında olmaya çalıştık. Şimdi seçim arifesindeyiz. Herkes bir sürü şeyler söylüyorlar. Uyanık olmak durumundayız. Biz geldiğimiz gün neysek insana, doğaya, paraya, servete, şana, şöhrete ilk gün nasıl bakıyorsak bugün de öyle bakıyoruz. Öyle bakarak da görevim bittiği zaman sizlerle birlikte gönül rahatlığıyla olacak, dertleşecek bir belediye başkanlığı yapmak istiyorum. Belediyeyi bu zihniyetle yönetiyorum. Arkadaşlarımızla beraber hep insanı ön planda tutuyoruz. Tutmaya da devam edeceğiz.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Torbalı’da kaçak moloz dökümüne pişman eden ceza!

Kocaoğlu, “Tabi ki her insan daha fazlasını ister. Burada yaptığımız uzlaşılarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bir kuruş değer yaratmadığımızı söylemek isterim. Vatandaşların payının bir metrekare büyük olması için tüm alt yapı çalışmalarını, çevre düzenlemelerini biz üstleniyoruz. Sizler Uzundereliler birinci etapta bize güvendiniz, ikinci etapta güvendiniz. Ve bu güvenle ülkemize, Türkiye Cumhuriyeti’ne kentsel dönüşümde hakkaniyetli bir model sunduk. Bu modelde bizim bürokrat arkadaşlarımızın katkısı kadar sizin bize itimat etmeniz de var. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak diğer belediyelerden farkımızı da üç dört cümleyle özetleyeyim. Tarıma yatırım yaptık. Çiftçiyi yerinde geçinir kılmaya gayret ettik. Son derece başarılı olduk. Kentteki gençlerimizin kırsaldan göçüp işine ortak olmamasını, gelir düzeyini arttırmasını sağladık. Ayrıca kenti kalkındırabilmek için çevre yatırımları yaptık. Temiz gıda ürettirdik böylece kentimizi çevre konusunda bilinir yaptık. Kentsel dönüşümde tüm Türkiye’ye örnek bir model oluşturduk, öncü olduk. Şimdi de ulaşımda bir yeni modele önümüzdeki günlerde geçeceğiz. Çalışmalar bitti. Mevzuat, kanuni düzenleme gerekiyordu. O da yapıldı. Bir gün önce resmi gazetede yayımlandı. Ulaşım daha rahat daha konforlu ve çabuk olacak. Aynı zamanda bugüne kadar babadan, atadan toplu taşıma yapan dolmuşlar da zarar görmeyecek. Onlar da işini, aşını devam ettirecek” diye konuştu.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.