“Uzak değil yakınız”

“Uzak değil yakınız”
  • 26 Haziran 2016 08:36

Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Liu Zengxian, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti.  Mayıs ayında görevine başlayan Başkonsolos Zengxian, işbirliğini daha da artırmak istediklerini söyledi. Zengxian, “Tarihte iki ülke arasında iyi ilişkiler var. Eski İpek Yolu bizi birbirimize bağladı. Biz de işbirliğini pekiştirmek istiyoruz” dedi. Çin ekonomisinin ciddi bir büyüme oranına sahip olduğunu vurgulayan Başkonsolos Liu Zengxian, “Kazan- kazan modeliyle karşılıklı işbirliği içinde, gelecekte birkaç yeni meyve daha oluşmasını umuyoruz” diye konuştu.

"Uzak değil yakınız"

Başkonsolosa yeni görevinde başarılar dileyen Başkan Aziz Kocaoğlu, birlikte yararlı çalışmalar yapmak istediklerini söyleyerek, “Coğrafi olarak uzak olsak da, aslında birbirimize çok yakın iki dost ülkeyiz. Umuyorum bu dostluk çerçevesinde hem ekonomilerimizin büyümesine hem de dünyada, özellikle de bölgemizde barışın tesisine katkıda bulunuruz” dedi. Ağırlıklı olarak Büyükşehir’in raylı sistem projelerinde Çinlilerle birlikte çalıştıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Şu anda 95 adet çekerimiz Çin’de yapılıyor. Bu işbirliğinin başta fuarcılık ve hizmet sektörü olmak üzere farklı sektörlerde de gelişmesini istiyoruz” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.