Uluslararası Turizm Karikatürleri Sergisi Westpark Outlet’te

Uluslararası Turizm Karikatürleri Sergisi Westpark Outlet’te
  • 11 Mayıs 2019 09:32

Ege’nin En büyük Outlet’ i Westpark Outlet Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ‘Seyahat Anıları’ temasında oluşan eserlere ev sahipliği yapıyor!

Anatolia Turizm Akademisi tarafından Er Yatırım’ın ana sponsorluğunda ve Four Points by Sheraton, İzmir oteli ev sahipliğinde düzenlenen 10’uncu Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın dereceye girenler de dâhil olmak üzere ‘Seyahat Anıları’ kapsamındaki tüm eserleri Westpark Outlet’ te görücüye çıktı. Birbirinden ilginç eserlerin oluşturduğu sergi, alışveriş merkezinde halk tarafından yoğun ilgi gördü. Seyahat Anıları sergisini görmek isteyen karikatür severler 26 Mayıs 2019 tarihine kadar, Westpark Outlet’i ziyaret edebilecekler.

En çok eser Türkiye ve İran’dan

Bu yılki teması ‘Seyahat Anıları’ olan yarışmada yetişkinlerde beş, gençler kategorisinde ise üç karikatür sanatçısı ödül kazandı. Yetişkinler kategorisinde Türkiye’den Kürşat Zaman, gençlerde ise Elif Kayra Eşin birincilik kazandılar.Uluslararası Turizm Karikatürleri Sergisi Westpark Outlet’te

10’uncu Uluslararası Turizm Karikatürcüleri Yarışması’na en çok eser gönderilen ülkeler arasında, ilk iki sırayı Türkiye ve İran aldı. Türkiye’den 195 sanatçı 265 eser gönderirken İran’dan 123 sanatçı 264 eser gönderdi. Sırasıyla en çok katılımın olduğu ülkeler ise şöyle sıralanıyor: Sırbistan (67 eser), Endonezya (52 eser), Çin (57 eser), Rusya Federasyonu (54 eser), Mısır (43 eser), Brezilya (28 eser), Hindistan (20 eser) ve Romanya (39 eser).

Yetişkinler kategorisinde altı ödül sahiplerini buldu

17 ve üst yaşlardaki 507 karikatür sanatçının 1117 eser gönderdiği yetişkinler kategorisinde toplam altı ödül sahiplerini buldu. Yetişkinler kategorisinde birinciliği Türkiye’den Kürşat Zaman kazanırken, Ukrayna’dan Konstantin Kazanchev ve Türkiye’den Serpil Kar üçüncü oldu. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın başlatıcılarından Prof. Atila Özer adına verilen özel ödülüne ise İran’dan Mahmood Azadnia’ın elde etti. Yetişkinler kategorisinde mansiyon ödüllerini İranlı karikatür sanatçısı Seyed Ali Miraee ve Türkiye’den Mete Ağaoğlu aldılar.Uluslararası Turizm Karikatürleri Sergisi Westpark Outlet’te

Gençler kategorisinde Elif Kayra Işın birinci

16 ve daha alt yaşlardaki karikatürcülerin katıldığı gençler kategorisinde ise 166 sanatçı 214 eser ile yarışmaya katılırken, bu kategoride Türkiye’den Elif Kayra Eşin birincilik ödülünü kazanırken, Emre Barut ve Hayrunnisa Fırat’ın karikatürleri mansiyona değer bulundu.

Karikatür sergisine ilgi büyük

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Denizli üreticilere 50 bin adet fidan dağıttı

Yetkililer, 10’uncu Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması kapsamında sergilenen eserlerin ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördüğünü belirtti. Westpark Outlet’ te sergilenen ‘Seyahat Anıları’ karikatür sergisi 26 Mayıs 2019 tarihine kadar ücretsiz olarak gezilebilecek.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.