“Üçüncü Bir Yol Var”

“Üçüncü Bir Yol Var”
  • 28 Aralık 2015 18:35

Diyarbakır’ın Sur ilçesinden dönerek gözlemlerini anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, çözümün meclisten geçtiğini söyleyerek, “İlk olarak mecliste toplumsal mutabakat komisyonu kurulmalı. Her partinin siyasi talepleri bu zeminde tartışılmalı. Bu komisyonun kurulması üçüncü yolun ilk ve önemli adımıdır” dedi.

CHP, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da çatışma yaşanan ve sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü ilçelere milletvekillerinden oluşan bir heyet göndermişti. Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke de heyette bulunuyordu.

Böke, Diyarbakı’ın Sur ilçesinden dönüşünden sonra CHP İzmir İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyerek gözlemlerini anlattı.

“ÇOCUKLAR, KADINLAR MAĞDUR…”

Böke, “Diyarbakır’ın hayat damarları da kesilmiş. Sur’da yaşananları bizzat gördüm. Terör ve şiddet içinde anneler, babalar, çocuklar şiddet altında eziliyor. Yaşadığımız sorunlar ülkenin sorunları. Bu kıskaçta kadınlar mağdur. Çocuklar mağdur. Birçok şehit veriyoruz. Şehitlerin anneleri mağdur” şeklinde konuştu.

ÜÇÜNCÜ YOL

Çözümü CHP olarak gösteren Böke, “Biz gerçekleri ortaya çıkarmak ve bütün kalbimizle kulağımızla dinlemek duymak aklımızla çözüm üretmek için buradayız. Ülkenin talebi daha iyi bir yaşam…Siyaset çözüm üretmek zorunda. Birbirimizi duyarsak dinlersek aklımızı açarsak ülke olarak sorunlarının üstesinden geliriz. CHP kalbini İzmir’de Trabzon’da Eskişehir’de açarak Diyarbakır’da gördüğünü farklı kentlerde anlatarak ülkeyi barıştıracak öncü siyasi aktördür. Diyarbakır’ın çığlığını İzmir’den duyurmak istiyoruz. Üçüncü yolla bu sorunu çözmek mümkün” dedi.

“ÇÖZÜM MECLİSTEN GEÇİYOR”

Sorunun çözümü için ‘üçüncü yol’u anlatan Böke şöyle konuştu: “Türkiye iki yol denedi. Birinci yol toplumsal barış için güvenlikçi politikalar üretildi. 30 yıl mücadele verildi. Bir adım dahi ilerlenemedi. İkinci yol AKP süreciydi. Bu süreç toplumsal barışı terör örgütü ve hükümet arası müzakerelere indirildi. Yönetimin kendisi kurgu olarak yanlıştı. CHP, yöntemin kalıcı barış getirmeyeceğini her fırsatta söyledi. CHP üçüncü yol olduğunu her yerde söyledi. İkinci yol başarısızlığa uğradı. Bu çok açık. Halk şunu soruyor. “Ne oldu da 7 Haziran sonrası şiddet arttı” Cevabı açık. İkinci yol çöktü. Üçüncü yolu cesaretle konuşmamız gerek. Barışı toplumsallaştıracak bunu kalıcı kılacak bir dizi siyasi adım öneriyoruz. Çözüm meclisten siyasetten geçiyor. Gerçekten toplumu barıştırma düşüncemiz varsa CHP’nin üçüncü yolunda buluşalım. İlk olarak mecliste toplumsal mutabakat komisyonu kurulmalı. Her partinin siyasi talepleri bu zeminde tartışılmalı. Bu komisyonun kurulması üçüncü yolun ilk ve önemli adımıdır. Siyaset tek başına çözemez bu sorunu. Toplumda davet edilmeli. CHP’nin üçüncü yol önerisinde komisyon mecliste çalışırken meclisle eş zamanlı çalışacak ortak akıl heyeti kurulmalı. Sakın akil adalarla karıştırılmasın.Akıl ortak olduğunda doğruyu bulursunuz. Üçüncü yolda üçüncü adım meclis içinde gerçekleri araştıracak komisyon kurulmasıdır. Korkmayan bir yaklaşıma ihtiyaç var çünkü. Üç adım kapsamlı kalıcı barışı inşaa edecek bir yöntemdir.Siyaseti barıştıralım ki toplumu barıştıralım.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.