“Üçlü Beşli Ayrışmaları Kabul Etmiyorum”

“Üçlü Beşli Ayrışmaları Kabul Etmiyorum”
  • 5 Ocak 2016 13:58

Gizem Çetinkol-Gazete Ege/Kongre sonrası CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar Ankara’ya giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüş, ardından İzmir’e dönerek  ilçe teşekkür ziyaretlerine başlamışlardı.  Bu duruma il yöneticisi Yücel Özen,  sosyal paylaşım sitesinden tepki göstererek “Kendimize gelelim” demişti.

Yücel Özen’e cevap veren Bayraklı İlçe Başkanı Cemallettin Alper de “Kendimize geldiğimiz için bu ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Bizim kimseyi ayrıştırmak gibi bir çabamız yok. Örgüte karşı bir hamle içinde değiliz” dedi.

“ÜÇLÜ BEŞLİ AYRIŞMALARI BEN KABUL ETMİYORUM”

Bu ziyaretlere bir tepki de CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’den geldi. Ziyaretlerin iyi niyetle yapıldığını fakat dışarıdan bölünmüşlük olarak gözüktüğünün altını çizen Başkan Yüksel, “ Her yiğidin bir yoğut yiyişi var. Ben kongre salonunda yaptığım konuşmadan itibaren hep parti içi birlik ve beraberliğe dikkat çektim. Partimizin güçlenmesi, Türkiye’deki iktidar hedefine ulaşması için omuz omuza, birlikte çalışmayı arkadaşlarımıza önerdim. Daha önce de Genel Başkanımızı ziyaret etti arkadaşlarımız. Genel Başkanımızın da mesajı aynı doğrultudadır. ‘Bir kongre yaşanmıştır.  Ve bitmiştir, yaşananlar kongre salonunda kalmıştır. Bundan sonra gidin partiyi güçlendirmek için beraber çalışın’ demiştir kendilerine. Bu önemli bir mesajdır. Benim de mesajım aynı. Öncelikle her ilçe kendi ilçesinde sandık bazlı örgütlenmeyi gerçekleştirecek. Bunu kongre sonrası ilçe başkanları ile yaptığımız toplantıda konuştuk. Daha çok bu tür çalışmalarla ilçelerimizin ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Böyle 3’lü 5’li ayrışmaları ben kabul etmiyorum. Olabilir, arkadaşlarımızın özgür iradesi, politika yapma biçimleri olarak şimdilik değerlendiriyorum. Parti içinde ayrışmayı asla onaylamam. Kimsenin bölünmüşlük görüntüsü vermemesi gerekiyor, daha dikkatli olması gerekiyor. Ben şu an için öyle bir şey olduğunu düşünmüyorum ama   böyle konuşuluyor olması bile hoş değil” dedi.

“ZATEN ÖRGÜTÜN KENDİSİNE GELMESİ İÇİN YAPIOYORUZ BU ZİYARETLERİ”

İl yöneticisi Yücel Özen ve İl Başkanı Alaattin Yüksel’e  cevap veren CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, İl Yöneticisi Özen’in “Kendimize gelelim” lafına karşılık Bayraklı İlçe Başkanı Cemallettin Alper’le aynı görüşü savunarak, “Zaten örgütün kendine gelmesi için yapıyoruz bu ziyaretleri” dedi. Öte yandan Başkan Başak sözlerinde, İl Yöneticisi Yücel Özen’in paylaşımını manidar bulduğunu da söyledi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

“DANANIN ALTINDA BUZAĞI ARAMAK BU”

İl Başkanı Alaattin Yüksel’in ‘bölünmüşlük varmış gibi gözüküyor olması hoş değil’ cümlesine karşılık Başkan Başak, “Böyle bir durum söz konusu değil. Biz var olan bölünmüşlüğü bütünleştirmek adına, bize kırılmış olan varsa onların gönüllerini almak için çalışıyoruz. Kongrede yaşananların, kongre salonunda kaldığını anlatıyoruz. Bizim meselemiz birlik bütünlük ruhunu yeniden oluşturmak. Onun dışında bir hareket içinde olmamız söz konusu değil. Zaten dananın altında buzağı aramak anlamına gelir bu da. Gittiğimiz herkesin de hoşuna gidiyor” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.