Türkiye’yi Temsil Edecekler

Türkiye’yi Temsil Edecekler
  • 6 Mart 2017 10:30

Bilim Kahramanları Derneği’nin İZFAŞ desteğiyle gerçekleştirdiği, First Lego League (FLL)  Ulusal Turnuva’sı 4 – 5 Mart 2017 tarihlerinde Fuar İzmir’de gerçekleşti. Dünyada seksen ülkede düzenlenen bilimsel içerikli turnuvada genç mucitler, proje üretip geliştirirken, tasarladıkları robotlarla temaya uygun görevleri de tamamlamaya çalıştılar. Arkadaşlık, çevre ve ilişkiler, özgünlük gibi değerlerin puanlandırıldığı turnuvada asıl amaç çocukların ve gençlerin erken yaşta bilimle buluşmasını sağlamak.

FLL Ulusal Turnuvası’nda; İstanbul, Ankara, Bursa, Mersin ve İzmir yerel turnuvalarında ödül alan gençler “Hayvanlar: Yaşam Ortaklarımız” temasıyla hazırladıkları projelerini sundular ve robot oyun performanslarını sergilediler. Ulusal Turnuva’da seçilen 10 takım, uluslararası turnuvalarda ülkemizi temsil edecek.  

Genç Mucitlerden Örnek Projeler

Her yıl başka bir temayla düzenlenen turnavada bu yılın teması “Hayvanlar: Yaşam Ortaklarımız” ile çocuklar ve gençler ürettikleri projelerle tüylü dostlarımızın sorunlarına çözüm bulmaya çalıştılar. Birbirinden dikkat çekici bilimsel içerikli projeleriyle turnuvaya katılan takımlar, teknolojiden destek alarak hayvanlar için çözüm odaklı projeler ürettiler.

Köpek Sahiplerine Özel Aplikasyon

Samsun Final Okulları’ndan Pangea takımının hazırladığı aplikasyon köpek sahiplerinin hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Aplikasyon köpeğin mama vakti veya aşı zamanı geldiğinde alarm vererek köpek sahibine hatırlatmalarda bulunuyor. Türkiye’deki tüm nöbetçi veterinerlerin listesini ve köpek ambulanslarının numaralarını da içeren aplikasyon aynı zamanda köpek eğitimi ile ilgili basit gifler ve mini bilgiler de içeriyor.

Otomatik Mama – Su Makinesi

Beylikdüzü Bahçeşehir Okulları’ndan Robitat takımının geliştirdiği makine belirli aralıklarla mama ve su dolumunu otomatik olarak gerçekleştiriyor. Hem sokak hem de ev için uyumlu hale getirilebilen makine sayesinde hayvanların aç ve susuz kalmasının önüne geçilmesi amaçlanmış.

Atlara Özel Nallar

İzmir Özel Rota Fen Lisesi’nden, Rotatech takımının yaptığı araştırmalar sonucunda nalbantların göz kararı nal taktığı sonucu ortaya çıkmış. Bunun üzerine Rotatech takımı, atların ayaklarının yanlış nal takımından kırılmasını engellemek amacıyla proje geliştirdi. 3D tarayıcılar yardımıyla standart nalların yerine her ata özel olarak nal üretimini mümkün kılan takım, Danimarka’da gerçekleştirilecek olan turnuvada ülkemizi temsil edecek.

Uluslararası Turnuva takvimi ve turnuvalarda ülkemizi temsil edecek takımlar şu şekilde;

Bu haber ilgini çekebilir -> 

19 – 22 NİSAN WORLD FESTİVAL – HOUSTON, ABD

Thundercats, Güzelbahçe Bahçeşehir Koleji Fen Lisesi

Robotakev, Narlıdere Özel Takev Ortaokulu

25 – 28 MAYIS OPEN EUROPEAN CHAMPİONSHİP – AARUS, DANİMARKA

Intersection Confero, Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi

Auxilium, Özel Takev Fen Lisesi

Rotatech, İzmir Özel Rota Fen Lisesi

21 – 25 HAZİRAN OPEN EUROPEAN CHAMPİONSHİP – BATH, İNGİLTERE

Robostark, Özel Burdur Bahçeşehir Anadolu Lisesi

JR. Roboperformers, FMV Özel Erenköy Işık Ortaokulu

Power Supply, Özel İzmir Amerikan Koleji

Eçev İnshay, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı

6 – 9 TEMMUZ ASİA PACİFİC OPEN – SYDNEY, AVUSTRALYA

Intersection Hestia, Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.