“Türkiye’nin Halinden Ürküyorum”

“Türkiye’nin Halinden Ürküyorum”
  • 17 Haziran 2016 15:11

Gizem Çetinkol – Gazete Ege/İzmir Büyükşehir Belediyesinin geleneksel olarak düzenlediği şehit ve gazi aileleri için gerçekleşen iftar yemeğine katılmak için izmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iftar öncesi bir dizi ziyarette bulunmuş, Balçova da şehit polis Haluk Varlı’nın adına açılan parkın açılışına da katılmıştı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu programları öncesin de  Havaalanında basın toplantısı gerçekleştirmişti. Havaalanında büyük bir tesadüf yaşanmış ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’da karşılamalar sırasında Havalanındaydı.

Bu karşılaşma sonrası eleştirilerde bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, katılımın az olduğunu iddia etti. Bir Genel Başkan değil meclis üyesi geldiğini zannettiğini söyleyen Başkan Delican,   “Bir parti meclis üyesi falan geldi sandım. O kalabalık ancak ona yakışır. Sonra baktım gelen Kılıçdaroğlu’ymuş.  Bu tartışmayı uzatmaya kalkmasınlar. Ak sevdalı gönüller her zaman cumhurbaşkanını da, başbakanı da coşkuyla ve kalabalıkla karşılar. Er meydanında gördük işte…” dedi.

“50 BİNLE YOLA ÇIKIP BU KADAR İNSAN TOPLAYAMAMIŞTI”

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’ın eleştirilerine cevap veren CHP İzmir İl başkanı Alaattin Yüksel, “Her türlü baskıya rağmen Ramazan mübarek günde o sıcakta, iş saatinde büyük bir coşkuyla karşıladılar Genel Başkanımızı, Bülent Delican 50 binle yola çıkıp bu kadar insan toplayamamıştı. Asıl önemli olan bu değil, ülkenin hali ürkütücü. Genel Başkanımız 4 bin kişilik bir iftar yemeği gerçekleştirdi. Şehit polisimiz Haluk Varlı adına park açılışı yaptı. Gece Bostanlı da Karşıyaka da vatandaşlarımızla sohbetler etti. Ama ulusal basında da yerel basında da neredeyse tek satır bir şey yok. Medyanın içinde bulunduğu durum çok ürkütücü asıl konuşmamız gereken bu ne duyuru konusunda doğru dürüst destek alabilir durumda muhalefet partileri, ne de yaptıkları işleri aktarmak kamuoyuyla paylaşmak konusunda”  dedi.

“ÜRKTÜM”

Medya üzerinde baskı olduğuna dikkat çeken CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel,  AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ı da durumu sorgulamaya çağırdı. Başkan Yüksel,  “Asıl yazılması gereken Türkiye demokratik bir ülke midir değil midir?  Delican kendi partisinin yönettiği ülkede bunu sorgulasın, şuanda Türkiye biz AKP devletiyle mücadele ediyoruz. Yani AKP ile değil, devlet AKP’leşmiş zaten doğrudan kendisine bağlı 20 den fazla medya var. TMSF’den oradan buradan bağlanmış. Onun dışında bir merkez medya var onların üzerinde büyük bir baskı var ve haber yapamıyorlar Dolayısıyla ana muhalefet partisinin 2 günlük İzmir ziyaretiyle ilgili, Türkiye gündemini değerlendirmesiyle ilgili tek bir satır bir şey yok. Görmedik göremiyoruz, tam tersi alehimize haberler manşete çıkartılmış, hükümet haberleri, Başbakan haberleri gündemde onlar yer almış Türkiye  adına bugün ben çok üzüldüm ve ürktüm açıkçası bu durumdan” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Urla Belediye meclisinden 2023 faaliyet raporuna şerhli onay
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.