“Türkiye bir kez daha 9 Eylül ruhuyla mücadele veriyor”

“Türkiye bir kez daha 9 Eylül ruhuyla mücadele veriyor”
  • 8 Eylül 2020 21:04

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve izmir Milletvekili Hamza Dağ İzmir’in kurtuluş yıldönümü 9 Eylül’ün arifesinde Radyo Romantik Türk dinleyicileriyle buluştu. Sosyal medyadan da canlı olarak yayınlanan usta gazeteci Necati Bahçeci’nin hazırladığı gün ortası programına katılan Dağ, Şu an Türkiye’nin 98 yıl önce olduğu gibi bir kez daha 9 Eylül ruhuyla mücadele ettiğini söyledi.

“Türkiye bir kez daha 9 Eylül ruhuyla mücadele veriyor”

“Yunanistan telaş içinde saldırmaya çalışıyor”

İzmir’in kurtuluş yıldönümünü kutlayan Dağ bu tarihi günün çok kritik bir döneme denk geldiğini vurgulayarak şunları söyledi. “Doğu Akdeniz’de çok önemli çalışmaların ve mücadelelerin olduğu bir dönemde İzmir’in kurtuluş yıldönümünü kutluyoruz.Aslında tekrar 98 yıl öncesini yaşıyoruz. O zaman 13 milyon nüfusla verdiğimiz mücadeleyi bugün 83 milyon olarak hakkımızı hukukumuz almak adına bir kez daha veriyoruz.o zaman Atatürk’ün önderliğinde şimdi de Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizin haklarını koruyoruz.Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmeleri değerlendiğimde Yunanistan’ın tavirları çok basitçe ve sıradan.Bizim devlet olarak geldiğimiz noktada bizi tahrik eden ülkelerin üstünde bir noktadayız. Doğu Akdeniz’de yaşanan sürece baktığımızda gelinen noktada,eli en sağlam olan ülkeyiz.Sadece hukuken haklı olmamız yetmiyor. Bunu Birleşmiş Milletler’de, Avrupa Birliği’nde çok yaşadık.elinizde fiilen bir güç yoksa karşı taraf hak verir gibi gözükür ancak arkadan bildiğini yapar. Bugün bizim farkımız Doğu Akdeniz’de kendi sondaj ve sismik araştırma gemilerimizle araştırma yapabilmemiz. Son yıllarda Cumhurbaşkanımızın katıldığı törenlerle birçok gemi donanmamıza katıldı. Yüzde 60-65 yerli sanayimiz donanmamız çok daha güçlü hale geldi.Bu sayede Doğu Akdeniz’de biz daha güçlüyüz. Şu an karşı tarafa baktığımızda Yunanistan, birleşik Arap Emirlikleri, Mısır,Fransa telaşla bir şeyler yapmaya çalışıyor.Bu gibi durumlarda sakin olan taraf her zaman güçlüdür. Biz sakince ve diplomatik çözüm istediğimizi vurgulayarak,başka ülkelerin hakkında gözümüz olmadığını ifade ediyoruz.Biz Doğu Akdeniz’de bugüne kadar tespit edien rezervleri hakkımız olarak almak istiyoruz, 83 milyonun hakkını yemek isteyenlere bugüne kadar fırsat vermediğimiz gibi bundan sonra da fırsat vermeyeceğiz.

“Türkiye bir kez daha 9 Eylül ruhuyla mücadele veriyor”

 

“izmir’in artık söyleme değil eyleme ihtiyacı var”.

İzmir özelinde sorulara da cevap veren Dağ, İzmirde muhalefetiz ancak genelde iktidarız bir yandan halkımızın hakkını gözetmek için muhalefet görevimizi yapıyoruz diğer yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve ilçe belediyelerin projelerinin hızlı bir şekilde ilgili bakanlıklar tarafından onaylanması için işbirliği içindeyiz. Biz her seçimi ayrı ayrı ele alarak İzmir’i kazanmak için çalışıyoruz.Türkiye’de 18 yıllık iktidarız bunun örneği Türkiye’nin tarihinde ve şu an dünyada yok. Vatandaşlarımız neler yaptığımıza anlatıyoruz bir çoğu hak veriyor ama oy verme noktasında tercihini başka bir şekilde kullanıyor. Bunu değiştirmek için biz çalışmalarımız anlatmaya devam edeceğiz” dedi. Necati Bahçeci’nin “İzmir’e özel bir algı yönetimi ve AK Parti’nin kente kazandırdıklarını yeterince anlatamaması noktasında bir özeleştiri yapıyor musunuz?” sorusuna cevap veren Dağ şunları söyledi. “ Algı konusunda İzmir’de sıkıntılar yaşıyoruz. Bir çok şeyi defalarca söylememize rağmen yeterince karşılık bulamıyor. Bazen Türkiye genelinde aynı sıkıntıları yaşıyoruz bir yalan ortaya atılıyor,biz doğruyu ortaya çıkarana kadar o yalan dağları aşmış oluyor. Anadolu’da bir söz vardır ‘yalan dağları aşmış doğru yerinden kalkamamış’ çok doğru bir söz.İzmir’de bu anlamda diğer siayasi partiler tarafından AK Parti’nin İzmir’e farklı bir açısı olduğu propagandası yapılıyor.Bizler sürekli bunun yanlış olduğunu anlatıyoruz artık hemşerilerimizin de bunu anlamaya başladıklarını görüyorum. Ben İzmirli olarak sokaklarında yürüyerek otobüste minibüste seyahat ederek bu şehri öğrendim. Bazen İzmir’e 3-5 günlüğüne gelen birilerinin İzmirle ilgili yanlış yorumlar yapmasını rakiplerimiz abartarak büyük bir siyasi ranta çevirdiler. En ufak bir şeyde gazetelerde günlerce yazıldı, odalar açıklamalar yaptı. Bunlar koordineli olarak yapılan algı operasyonları ve evet bizim bu konuda eksiğimiz var ama biz böyle devam edeceğiz,Her platformda kendimizi anlatacağız ve daha iyi bir belediyecilik adına bizim tercih edebileceğimi düşünüyorum.Çünkü İzmir’de sorunlar artık halının altına süpürelecek, ötelenecek boyutlarda değil. CHP’nin İzmir Büyükşehir ve 25 ilçe belediyesiyle bu sorunları çözebilecek irade gösterememesi sonucunda hemşerilerimizin bizi tercih edeceklerine inanıyorum.izmir’in artık söyleme değil eyleme ihtiyacı var”.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca’nın parklarında yaza hazırlık

 

“Halkımızın yüzde 80’i Ayasofya’da bize destek oldu”

AK Parti’nin arge biriminde görev alan Dağ, anket çalışmalardan örnekler verdi. Yapılan hizmetlerin kamuoyu tarafından büyük bir çoğunlukla takdir edildiğini vurgulayan Dağ özellikle Ayasofya Camii konusunda yüzde 80 destek aldıklarını vurguladı. Dağ, “ CHP Ayasofya Camisi’nin açılışı konusunda nasıl davranacağını bilemedi. Ne bize destek verdi ne de tersi davrandı ancak CHP dahil olmak üzere tüm siyasi partilerin seçmeleri bize destek verdi çünkü bunu siyasi bir durum olarak değil bir egemenlik hakkı olarak gördüler” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.