Turizm cennetinde yangın kabusu sona erdi

Turizm cennetinde yangın kabusu sona erdi
  • 19 Haziran 2016 08:00

Muğla’nın Bodrum ilçesinde makilik ve otluk alanda çıkan yangın, kontrol altına alındı. Turgutreis Mahallesi İslamhaneleri mevkisinde dün başlayan ve Akyarlar Mahallesi Karaincir, Kemer mevkilerine kadar ulaştıktan sonra makilik ve otluk alanda gece boyu etkisini sürdüren yangına, Muğla, Bodrum, Ortaca, Marmaris, Yatağan, Milas Orman İşletme Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı ekiplerle müdahale edildi.

Sabahın ilk ışıklarıyla bir yangın söndürme uçağı ve 3 helikopterin yanı sıra 5 iş makinesi, 30 arazöz ve 200 yangın söndürme işçisi de çalışmalara katıldı.
Yangının, bölgede yerleşim alanlarına ulaşmaması için havadan ve karadan yoğun müdahale yapıldı. Çalışmalar sonucu yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmalarına başlandı. Yerleşim yerlerinin yakınlarına kadar ulaştığı gözlenen yangında, yaklaşık 250 hektarlık makilik alanın zarar gördüğü öğrenildi.

AYNI KONUDA SERZENİŞ 
Aynı bölgede hemen her yıl yangın çıktığını söyleyen çevre sakinleri, yangının bilinçli olarak çıkarıldığını öne sürdü. Alevlerin evlerine sıçramaması için kovalarla su taşıyıp hortumla su tutan vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı. Sona anda alevlerin site içine ulaşması engellenen Karaincir Sitesi yöneticisi Ertan Masak, “Maalesef yine bir yangın daha yaşadık. Burada daha önce de yangın çıkmıştı. Burada aynı şekilde sık sık bu durumla karşılaşıyoruz” dedi.

Yangının ilerlediği Turgutreis Mahallesi yönünde evinin önünde hortuma su tutan Ercan Işık adlı vatandaş “İtfaiye ekiplerine bizlerde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yangın aniden bu taraf geldi. Neyse ki evlere sıçramadı” diye konuştu.

TEMİZLİK BAŞLADI
Rüzgarla birlikte uçuşan küllerde dumanla birlikte birçok kişiyi etkiledi. Yangının etkisinin kaybettiği mevkilerde bulunanlar ev ve işyerleri çevresinde temizlik çalışmasına başladı. Dükkanının önüne temizleyen eczacı Barış Karakaya “Her taraf duman altında kaldı. Tatil için sahilde bulunan vatandaşlardan özellikle nefes darlığı çekenler ilaç almak için geldi. Bizler de yardımcı olduk. Şimdi de işyerimizin çevresini temizliyoruz” dedi.

ALEVLER GECEYİ AYDINLATTI
Hava karardıktan sonrada yangın yerleşim yerlerini de tehdit etti. Alevlerin ilerlediği bölgelerden vatandaşlar evlerinden dışarıya çıktı. Bazı noktalarda evlerin bahçelerine kadar giren yangında ekipler ve çevre sakinleri yoğun çaba harcarken alevler son anda evlerin dibinde söndürüldü. Geniş bir alandaki alevler gece karanlığında etrafı da aydınlattı. Bir turizm tesisi de yangının tehdit ettiği yerlerden oldu. Yangını kontrol altına çalışmaları devam ederken, rüzgarın hızı da azaldı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  AK Partili Çankırı 4 İlde Seçim Karnesini Değerlendirdi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.