“TUNÇ SOYER DÖNEMİNDE HEM SATIŞ, HEM BORÇ ARTTI”

“TUNÇ SOYER DÖNEMİNDE HEM SATIŞ, HEM BORÇ ARTTI”
  • 8 Ekim 2020 13:54

Bu haftanın ilk canlı yayınında, Gazeteci Necati Bahçeci ile Gün Ortası Programının canlı yayın konuğu İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Özgür Hızal oldu.

Dilek Polatkan – Gazete Ege // İzmir siyasetinin ve Türkiye gündeminin konuşulduğu programda İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Özgür Hızal, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yönetim anlayışı açısından bir değişim olmadığının altını çizerek İzmir siyasetinin ve Türkiye gündemi ele alan İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Özgür Hızal; “ İzmir’in sorunlarının ortadan kaldırılma mantığı ve projeler konusunda çok şey değiştiğini söyleyemeyiz. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Bu yiğitlerin yoğurt yiyişleri yanlış olduğu için İzmirliler etkileniyor” dedi.

“TUNÇ SOYER DÖNEMİNDE HEM SATIŞ, HEM BORÇ ARTTI”

“20 YIL SONRADA BİR ŞEY DEĞİŞMEYECEK”      

İzmir’in kronikleşmiş sorunlarının olduğunu ve her geçen gün bu sorunların arttığını vurgulayan Hızal; “İzmir Büyükşehir Belediyesi, istenilen seviyede yatırım yapılmadığı ve alamadığı için İzmir’deki yapısal değişimin olmadığını görebiliyor. 1996 yılında İzmir’e yerleştim ve Buca’da oturuyorum. İzmir’de 1996’da kötü görüntü vardı şimdi de var. Böyle gidecekse 20 yıl sonrada olacak. Mantıksal anlamda şehrin sorunlarını değiştirme anlamında bir gelişme yok” şeklinde konuştu.

“İZMİR’İN LEHİNE YAPILAN HER KONUDA DESTEKÇİYİZ”

Belediye meclislerinin demokratik ortamlar olduğunu ifade ederek açıklamalarına deva eden Hızal, şöyle devam etti; “ Biz muhalefet grubuyuz. 55 meclis üyesinden oluşan, sadece bize oy veren seçmenin muhalefeti değiliz. İzmirlinin muhalefette sesi olmaya çalışıyoruz. Meclisin ilk oturumunda, doğru yaptığınız ve İzmir’in lehine yaptığınız her konuda destek olacağız dedik. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in anti demokratik yaklaşımı olduğunu görebiliyoruz. Öncesinde Seferihisar başkanlığı yaptı. Bir dernekten gelse bizim için önemi yoktu. Satışlar konusunda ciddi bir problem var. Yanlış yönetiminden kaynaklanan gerileme var. Aziz bey döneminde finansal açıdan borçlanmaya gidilmezken, Tunç bey döneminde borç miktarı 10 milyar seviyelerine gelmiş. Bu arada Aziz bey döneminde 100 milyonluk satış olurken, Tunç Soyer bunu 5 katına çıkardı. Belediye varlıkları satılmaması gerekir. Satıldıysa da doğru kullanılmalıdır. Biz konuştuğumuzda geçmişimle alakalı eleştiri yapamazsınız dedi. Demokrasi tartışması yapıyoruz. Yapılan eleştirileri susturmak, kulak asmamak doğru değil. Hiç kimseye hakaret etmiyoruz, sadece var olanı söylüyoruz. Geçmişte yapılan hataların yapılmamasını söylüyoruz.”

“TUNÇ SOYER DÖNEMİNDE HEM SATIŞ, HEM BORÇ ARTTI”

“BELEDİYE TUNÇ SOYER’İN REKLAM AJANSI”

İzmir’de Tunç Soyer’in yeni bir isim, yeni bir sima olduğunu belirterek, 31 mart seçimleri öncesinde bir takım vaatlerinde bulunduğunu, fakat ne kadar samimi olup olmadığını görebildiklerini dile getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Özgür Hızal; “İzmir’de koku, su, trafik problemleri var dedi. Kentsel dönüşümle ilgili sorun var gibi. 500 günlük vaatleri konusunda basın önünde, İzmirlilerin önünde açıklama yapmasını bekledik. Tunç bey attığı twitler ile ilgili bir kitapçık yayınladı. Söyleme dayanan icraatlar dan bahsediyor. Ulaşımla ilgili hiçbir şey yapılmadı. Yeni arter açılmadı, trafik sorunu ortaya konuldu. 3 tane proje koydunuz ve hiçbir şey yapılamadı. Kaldı 300 gün. İzmir Büyükşehir Belediyesi küçük faaliyetler ile gurur duyan belediye haline geldi. Üretici pazarı açmaktan gurur duyan bir Büyükşehir belediyesi var. Bütçesi 7 milyar, son dönemde devasa bir bütçeye sahip Tunç Soyer’in reklam ajansı haline geldi” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  “Konak Belediyesi’nin borç pankartını asın”

PANDEMİDE İZMİRİ’İ TANIMA FIRSATI BULDU”

Tunç Soyer’in çok kullanmadığı ve kullanacağı iddia ettiği seyyar makam aracına binip arka sokaklara gideceğini söyleyen Hızal; “ Kameralarla gidip oradan sonra ayrılacak.  Soyer, çok sık yurt dışına çıkan bir belediye başkanı. Pandemi sürecinde İzmir’i tanıma fırsatı buldu. Yurt dışında gezdiği sokak mahalle sayısı  İzmir’den daha fazladır. Ak partinin İzmir’de kazanma noktasında eksiklik var. Kendimizi iyi ifade edemiyoruz. İzmirlilerin suçu yok. Bir yerde hata varsa, o hatayı kendimizde aramamız gerekiyor. Bunu da mutlaka aşacağız. Algıyı yönetme konusunda geçmişte bir takım hatası oldu. İzmir bu dönemde fantastik hayallerle, projelerle kandırılıyor. Soyer kendini Norveç’teki bir şehrin belediye başkanı sanıyor. 5 bisikletin geçtiği bir alanda trafiğin geçtiği noktayı kapatırsınız İzmir’i tanımıyorsunuz demektir. İnsanların aklıyla dalga geçmesin.

Koku problemi, körfez sorunu birbiriyle örtüşen konular. Temel kaynağı körfez değil alt yapı. Aziz beyin bir projesi vardı. Temiz suyun güneyden girip, kuzeyden çıkmasını sağlayacak bir projeydi ve doğru bir projeydi. Algısal mesele buradan kaynaklanıyor. Şu an kirlenmeye devam ediyor kendisi de kirletiyor. Bugün bakıldığında geçmişte yapılan hataların sıkıntılarını yaşıyoruz. Derelerin körfeze ciddi bir zehir akıttığını biliyoruz” dedi.

“TUNÇ SOYER DÖNEMİNDE HEM SATIŞ, HEM BORÇ ARTTI”

“İZMİR’İN EN ÖNEMLİ PROJESİ DURDU”

İzmir’in en önemli projelerinden bir tanesinin durduğunu belirten Hızal son olarak sözlerine şöyle devam etti; “Yıkık kemer alternatif yollardan birisiydi. Bu proje şu anda durdu ihale iptal edildi. İzmir’ in en önemli projelerinden biri durdu, ne zaman yapılacağına dair bir bilgi yok. Biraz İzmir hemşericiliği yapılması gerekir. Kadrolar İzmir dışında. Gizli ittifaklar olduğunu herkes biliyor. Yasalara aykırı gördüğümüz her noktada müracaatlarımızı yapıyoruz, itirazlarımızı yapıyoruz. 90 dk. içinde yaptık ve İzmir büyükşehirle ilgili hukuk başvurularımızı yaptık ve İzmirliler duyacak. 90 dk.nın kaldırılmasına ilişkin bu proje İzmir için en doğru şeydi. Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de gurur duyduğu tek uygulamaydı. Tunç Soyer’de kaldırmayacağız diye söz vermişti. 90 dk.yı ortadan kaldıran kendisini tarihe yazdırır ama kötü yazdırır.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Hüseyin Ahmetoğlu dedi ki:

    Izmirin sorunu 1989 da korfez kirliligi 2020 de ayni sorun devam ediyor.sebebi de izmirlinin kendisi, yerel yönetimi, tutucu siyasi nedenden dolayi Izmir hala yerinde sayiyor.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.