TSK REHABİLİTASYON MERKEZİNDE GAZİLERİN KANI ÜZERİNDEN RANT

  • 8 Kasım 2019 12:10

TSK REHABİLİTASYON MERKEZİNDE GAZİLERİN KANI ÜZERİNDEN RANTBaşlığın çok ağır ithamlar içerdiğini düşünebilirsiniz.

Gelen kokulara bakılırsa ateş olmayan yerden duman çıkmaz.

Gerçekte hekim önerilerine koşulsuz teslim olmayı gerektiren sağlıksızlık halinin istismarı ilk defa bizde ve ilk defa belli kurumlarda olmuyor.

Nedenselliği içerisinde sağlığın kazanılması için hasta kişi, ailesi yada sosyal güvenlik kurumu yani devletin her türlü tedbirine rağmen insan faktöründen dolayı suistimale açık oluyor.

Aslında yakından takip ettiğim bir sektör olarak ayrıca mesleki aidiyetin de gereği, olan biten hep ilgimi çekmiştir.

Mesela sağlık personelinin bilgi ve görgüsünü artırmak için düzenlenen seminer, konferans ve kongre benzeri yerlere bir başka meslek gurubu kendi cebinden yada kurumun bütçesinden ayrılan kaynaktan giderken sağlıkçıların büyük çoğunluğu sponsor firmaların kaynakları ile katılım sağlar.

Bu konu hem SGK hem de adli merciler tarafından taviz verilmeden izlenmesi gereken bir konudur.

İdari yetersizlikler ve göz yummalar devasa bir usulsüzlüğün oluşmasına yol açabiliyor.

İhale sonrası kurulan komisyonların çoğunlukla soyut değerlendirmeye tabi tutulan özellikle yerli ve finans gücü yabancılara göre düşük firmaların ürünleri anlamsızca satın alma dışı bırakılabiliniyor.

Şimdi başlığa gelecek olursak yerli ve önemli bir firmanın iddiaları mutlaka adli mercilerce incelenmeyi gerektirecek içerikte.

Eski adı TSK Rehabilitasyon Komutanlığı olan 15 Temmuz sonrası her askeri hastanenin akıbetine uğrayan Bilkent Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne hikmetse Sağlık Uygulama Tebliğinde fiyatlandırılmamış malzemeleri kurdukları komisyon ile biri yabancı menşeili diğeri yerli ama ithalatçı firma dışında satın alma yapamıyor.

Gerekçesi çok ilginç olmalı.

Yurdun dört bir tarafında kanıyla ,canıyla ve hayati organlarını kaybederek bedel ödemiş kutsal gazilerimizin neredeyse çeke süründürüle getirilip bu iki firmanın sağladığı malzemelere mahkum edilmesi oldukça ilginç.

Aslında memlekette bir çok üniversite de eğitim veren ve eleman yetiştiren Ortez Protez bölümü mezunu kalifiye eleman ve üretici varken çok yüksek teknoloji gerektirmeyen ürünlerde bile bu sıkıştırma dikkat çekici.

Neden gazilerimizin ayağına gidilip hizmet verilmez ve böyle bir konu istismara açık bırakılır, birileri buna ya cevap vermeli ya da cevabını araştırıp açıklamalı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes Başkan Adayı Sinan Akdeniz; “Sandıkta birleşelim, birlikte yönetelim”
YAZARIN SON YAZILARI
ENKAZIN ALTINDA KALMAK - 10 Şubat 2023 13:43
SİYASETTE DEVRİM - 27 Ekim 2022 11:32
KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR - 23 Eylül 2022 10:25
İZMİR DE YENİ SİYASET - 6 Eylül 2022 13:14
KAYBEDEN İSLAM - 19 Ağustos 2022 12:48
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.