Trafik Vakfı’nda işler büyüdü: Yeni şirket, 5 otopark ve yeni çekiciler!

Trafik Vakfı’nda işler büyüdü: Yeni şirket, 5 otopark ve yeni çekiciler!
  • 26 Nisan 2016 07:05

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Emniyet Müdürlüğü arasında yaşanan tartışmalı sürecin ardından Büyükşehir, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun kararı ile araç çekme işinden çıkarken emniyet ise işlemlerin tamamını vakfa devretmişti.

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ve Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça tarafından kurulan İzmir Trafik Vakfı bir yılda işleri büyüttü. Vakıf, kendi bünyesinde İZTAŞ İzmir Trafik Şirketi’ni kurarken şirketin yönetim kurulu başkanlığına ise Halkbankası İzmir eski Koordinatörü Osman Bülent İspir getirildi.

Büyükşehir’in çekici işlerinden ayrılması, emniyetin ise ceza yazdıktan sonraki işlemleri yürütecek olan yeni şirket İlk olarak Bornova’da pilot uygulamaya başlamıştı. Bornova’nın ardından Balçova, Alsancak ve Tepecik’te yeni otoparklar açıldı. Son olarak sistem Karşıyaka’da da çalışmaya başlarken Bostanlı’da büyük bir alan araç çekici yeri olarak ayrıldı. Vakıf otopark sayısını 5’e çıkartırken ceza yazılan araçların çekimi için ayarlanan çekiciler yetişmeyince yeni siparişler verildi.

Şirket, internet sitesinden ayrıca, “Yakın gelecekte Konak, Alsancak merkez olmak üzere İzmir’in tüm metropol ilçelerinde otopark açılarak yasak yere park eden araçlar Trafik Polisi tarafından trafikten men edilerek vakfımız çekicileri tarafından söz konusu otoparklara çekilerek yaygınlaştırılacaktır” açıklaması yapıldı.

ÜCRETLERİ İSYAN ETTİRİYOR
Vatandaşların araçları çekildiği için tepki gösterdiği çekme işleminin ardından otoparkların bulunamaması araçları çekilen vatandaşların tepkisine neden oluyor. Birçok kişi, not ya da bildirim yapılmadan çekilen aracın yerini bulamıyor. Özellikle nakit para alınması, kredi kartı ya da bankamatik kartlarının ceza öderken geçerli olmaması da sistemin çalışmasını zorluyor.

Vakıf bünyesindeki şirket araç çekme ücreti olarak 85 TL alıyor. Ayrıca aracın götürüldüğü yerde motorsiklet ve motorlu bisiklet için 2, otomobil için 7, kamyonet, minibüs ve arazi 10,  kamyon, otobüs, çekici ve iş makinesi için ise 15 TL daha otopark ücreti ödemek zorunda kalıyor.

ARAÇ KURTARICI HİZMETİ DE VAR
Şirket, şehir içinde park yasağına uymayanlar için yapılan çekme işini daha da geliştirdi. Bünyesindeki çekiciler aracılığıyla uzun yol çekici işine de girdi. Belirlenen tarifeye göre 10 kilometreye kadar mesafede 120 TL alınırken 50 kilometreye kadar olan mesafede ise katlamalı olarak 180 alınıyor. Kilometrenin 50’yi geçmesi durumunda her kilometre için artı 4 TL daha ücretlendirme yapılıyor. Şirketin kurtarma ücreti 80 TL, vinç ile kurtarma ücreti ise 240 TL olarak belirlendi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.