Terörle Mücadelede Yaralandılar, Gazi Sayılmıyorlar

Terörle Mücadelede Yaralandılar, Gazi Sayılmıyorlar
  • 1 Şubat 2016 09:00

Doğu ve Güneydoğu illerinde görev yaptıkları sırada, teröristlerle girdikleri çatışmalarda yaralanan, birçoğu vücudunda halen kurşun ve şarapnel parçası taşıyan bir grup, gazilik unvanı alabilmek için yıllardır mücadele ediyor. ‘Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği’ni kuran grup, çatışmalarda yaralanmalarına rağmen engelli kalmadıkları için yasa gereği gazilik unvanı alamadıklarını belirtti. Dernek Başkanı Kadir Erhan Tuna, “Vatan ve millet yolunda şehadet şerbetini içemeyip yaşama tutunmaya çalışan bizler, devletin gözünde gazi olabilmek için başka nerelerimizi kaybetmeliyiz?” diye sordu.

Terörle Mücadelede Yaralandılar, Gazi Sayılmıyorlar

Aradan yıllar geçmesine rağmen kabuslar gördüklerini, vücutlarındaki kurşun ve şarapnel izlerini birer madalya gibi taşıdıklarını belirten dernek üyeleri, maddi beklentiden öte onurlandırılmak istediklerini anlattı. İzmir Konak’ta açıklama yapan grup adına konuşan Dernek Başkanı Kadir Erhan Tuna şunları söyledi:

“Bizler terörle mücadele sırasında yaralanan, fakat gazi sayılmayan kimseleriz. Bizler hakkettiğimiz gazilik unvanının verilmesini istiyoruz. Vatan savunmasında yaralananlardan sakatlığı rapor ile kesinleşenler ‘malul gazi’ sayılmakta, geri kalanlar sayılmamaktadır. Yani, gazi sayılmak için yaralanmak yeterli görülmemekte, mutlaka sakatlık şartı aranmaktadır. Vatan ve millet yolunda şahadet şerbetini içemeyip yaşama tutunmaya çalışan bizler, devletin gözünde gazi olabilmek için başka nerelerimizi kaybetmeliyiz? Devletimiz bizi gazi görebilmek için bizden uzuv kaybı arıyorsa, bilinmelidir ki umut ve inanç kaybı bunlardan daha büyük bir kayıptır. Eğer bizleri mali yük olarak görüyorsanız, para değil evlatlarımıza ve torunlarımıza bırakabileceğimiz gazilik onurumuzu, madalyamızı istiyoruz. Bunu vermek bu devlet yetkililerine zor geliyorsa vücudumuzdaki mermileri alsınlar, gözümüzü, parmağımızı geri versinler.”

‘AİLEME BİLE ANLATAMIYORUM’

Astsubay olarak görev yaptığı sırada birçok kez çatışmaya girdiğini, halen vücudunda çatışmalardan kalan izleri ve şarapnel parçalarını taşıdığını dile getiren emekli astsubay Ali Ercan Şahin de şöyle konuştu:

“Yaralarımı gören arkadaşlarım, ailem neden gazi olmadığımı soruyor. Onlara bile anlatamıyorum. Bugün burada gördüğünüz insanlar yeniden göreve çağrılsa ‘Arkada kimi bıraktım’ diye düşünmez, gözünü kırpmadan göreve gider. Her gece rüyalarımda şehit düşen arkadaşlarımı, kopan kol ve bacakları görüyorum. Bundan daha büyük yıkım olabilir mi? Bizler gazilik unvanımızı ve madalyalarımızı istiyoruz.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  İzmir’in tramvay hatları için araç alım ihalesi yapıldı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.