Terör saldırısının faillerinden olduğu kesinleşen bir ismin kimliği belirlendi.

Terör saldırısının faillerinden olduğu kesinleşen bir ismin kimliği belirlendi.
  • 14 Mart 2016 10:23

Sözcü’nün haberine göre; Ankara’da 34 kişinin ölümü 125 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı gerçekleştiren kişinin ilk bulgulara göre, kadın bombacı Balıkesir Üniversitesi öğrencisi, Seher Çağla Demir olduğu iddia edildi. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı araştırmalar sonucu hurdaya dönen BMV marka bomba yüklü araçtan elde edilen ceset parçaları ve parmak izinden, Seher Çağla Demir’in kimliğine ulaşıldığı ifade edildi.

KESİNE YAKIN

Emniyet yetkililerinin olaya el koyan Ankara Cumhuriyet Savcılığına ilettiği ilk bulgulara göre, bomba yüklü aracı kullanan ve olay yerinde ölen saldırganın, ”Büyük bir ihtimalle” Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Seher Çağla Demir olduğu belirtildi.

Olay yerinde yapılan incelemede Demir’in ismine ulaşılırken bir Emniyet yetkilisi ” Ön bulgular, saldırganın kimliğinin Seher Çağla Demir olduğunu gösteriyor. Bu bilgi kesine yakın, ancak inceleme devam ediyor” dedi.

ÖRGÜT DAVASINDAN YARGILANIYOR

Balıkesir Üniversitesi öğrencisi olan Demir, 4 kadın arkadaşı ile birlikte Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, PKK terör örgütü üyeliği ve propogandası suçundan da yargılanıyor. Demir ile birlikte Hamide Saklı, Kader Saklı, Süreyya Saklı isimli üç kardeş ve Yeşim Akyürekli adlı üniversite öğrencisinin son duruşması Aralık 2015′de yapılmış ve dava karar için ertelenmişti.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Pehlivan’a Dağ ve Saygılı’dan tebrik ziyareti
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.