Termik santraller ya hemen kapatılmalı ya da

Termik santraller ya hemen kapatılmalı  ya da
  • 5 Haziran 2024 20:37

Cumhuriyet Halk Partisi  İzmir İl Başkanlığı 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Karbon ayak izlerinin önemini vurgulayan Çevre, İklim Değişikliği ve Doğa Haklarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cem Doğan,  termik santrallerin kapatılmasını ya da fitre takılması gerektiğini söyledi.

Bugün doğanın ve çevrenin korunması konusundaki farkındalığı artırmak amacıyla kutlanan 5 Haziran Dünya Çevre Günü. Hepimizin karbon ayak izleri var. Bunları öğrenmemiz, en azından kendimizi ‘Karbon Nötr’ hale getirmemiz gerekir. Yediğimizden, içtiğimize; kullandığımız kıyafetlerden harcadığımız elektriğe kadar her şey de karbon ayak izimiz pozitife ya da negatife doğru ilerler. Önce kendimizden başlayarak kirletmemeyi öğrenmeli, sonra da kirlettirmemeyi başarmalıyız.
Yine ülkemizdeki en önemli sorunlardan biri olan; termik santraller ya hemen kapatılmalı ya da filtreleri yaptırılarak çalıştırılmalıdır. Sulak alanlar en büyük karbon nötr alanlardır ve bu alanlar mutlaka korunmalıdır. Özellikle Gediz ve Menderes havzaları İzmir için hayati önem taşımakta olup, Avrupa Birliği destekleri ile bu havzalara özel çalışmalar yapılmalıdır.
İl Başkanımız Şenol Aslanoğlu doğa konusunda, tam da parti programımızın bizlere işaret ettiği gibi, çok kararlı ve etkin bir mücadele etmemizi istemiştir. Bu kapsamda CHP İzmir İl Başkanlığımızın doğayı koruyan kollayan tüm derneklere desteği tam olup, doğa ve çevre alanında çalışmalar yapmak üzere kurulmuş olan Doğa ve Çevre Komisyonumuzun kapısı bizimle çalışmak isteyen tüm derneklere, platformlara, vakıflara ve odalara sonuna kadar açıktır.
Ayrıca, orman yangını gönüllülerine eğitim veren, bu konudaki hassasiyeti gözeten ve büyüten İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile sürdürülebilir bir doğa için mücadele etmekten vazgeçmeyecek olan bizlerden desteğini esirgemeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Cemil Tugay’a teşekkür ederiz.
Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova'da Geleneksel Aşure Günü buluşması
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.