Tek Kişilik Dev Kadro

Tek Kişilik Dev Kadro
  • 18 Ocak 2016 17:26

Gizem Çetinkol-Gazete Ege/CHP 35. Olağan Kurultayı, hafta sonu Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleşti. Kurultay sakin geçerken, 990 oyla Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yeniden Genel başkan seçildi. Ardından gözler bir sonraki gün gerçekleşen PM ve YDK seçimlerine çevrildi.

Kurultayda birçok anahtar liste yer alırken, İzmir’den aday olan bazı isimler hiçbir listede yer almadı. Bu isimlerden biri ise Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak oldu. Örgütün listesi ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun listesi diye salonda yer alan listede adı olmayan Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, PM’ye giremedi.

YÜKSEL Mİ ENGELLEDİ?

Listelerde adı olmayarak adaylık yarışında olan Başkan Başak, İzmir’den 4 oy alırken, toplamda 127 oy aldı. Başak’ın İzmir’den az oy almasının yanı sıra toplamda aldığı oy sayısı dikkatlerden kaçmadı. Bir diğer iddialara göre Başkan Başak, İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel tarafından engellendi.

Kurultay sonrası Gazete Ege’ye konuşan CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, “Aldığım oy sayısından memnunum. Çok güzel diyaloglar gerçekleştirdim. Çok güzel projelerim var. Bir süre sonra tekrar ziyaretlere başlayacağım” dedi.

“EGOLAR VE BİREYSEL HIRSLARDAN DOLAYI…”

Hiçbir listede adının olmamasını eleştiren Başkan Başak, “Bu noktada bir kindarlık söz konusu. Karşı karşıya durabilirsin. Burada şunu göz önünde bulundurmak gerekiyor; ‘Bu ilçe başkanı ne yapmış, partisel anlamda, örgütsel anlamda’ diye sorgulanmalı. Bu sorgulama yapılmadığı için bu parti bir yere gelemiyor. Bireysel egoları ve bireysel hırslarından dolayı insanların önünü kesmeye çalışan bir anlayışın hakim olduğunun göstergesi. Güce biat etmediğimden dolayı, tamamen örgütün çıkarlarını düşündüğümden dolayı önümün kesilmesi ve kendilerine bireysel tehlike gördükleri için oluyor bunlar. İlk kez aday oldum. Desteklenmem gerekirken, engel olundu. İzmir’den 15 oy bekliyordum fakat kimseye kırgın değilim. Bu siyasetin bireyselleştiğinin göstergesi” dedi.

Öte yandan Mustafa Balbay’ın tüm Türkiyeyi gezerek çalışmalar yapması sonucunda 92 oy alması ancak İzmir siyasetinde kendisine yer bulan Konak İlçe Başkanı Başak’ın 127 oy alması dikkatlerden kaçmadı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka’yı 23 Nisan coşkusu saracak!
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 7 YORUM
  1. delege dedi ki:

    Allahin sopasi yok şakir baskan ne ekersen onu bicersin konak ilce kongresinde yola ciktigin yillarca yol yurudugun adamlari kendi egolarin icin yolda bulduklarinla bireylestirmedinmi sen gec bunlari

    1. Demir dedi ki:

      Şakir Başak’ı karıştırdın galiba

  2. İbramoğlu dedi ki:

    Konak ilçe başkanının kimlerle yola çıkıp kimleri yolda bıraktığını bilmiyorum.Bildiğim ve gördüğüm,Aday olduğu ilk ilçe kongresindeki söyledikleri daha sonra farklı davranış ve tercihlere dönüştüğüdür.Başlangıcındaki radikal duruşun sonraları mevzi kazanma uğruna bozulduğuna katılıyorum.
    Genelde örgütün başına seçilmişlerin görev süreleri bitmeden,tüzük elverse bile,başka görev ve temsil kurullarına aday olmamaları gerekir.Çocukluğumuzda rulet vardıiyılbaşında oynardık.bir yüzünde hepsini al gelirdi.!!!! ÖRGÜT YÖNETİCİLERİNİN ADAY OLMALARINI AHLAKİ(etik) bulmuyorum.

  3. delege dedi ki:

    şakir bey hic kimse inanınki yaptıklarınızı unutmadı delege zamanı yaptıgınız zorbalıklar tehtitler kılıcdaroğlunun arkasından iş cevirdiginiz gitmedimi sanıyorsunuz kemal babanın kulagına ve ayrımcılık yaptıgınızı bütün örgüt göruyor ne yaptınız ilcede allah aşkına ilceye kimse bile gelmiyor

  4. Delege dedi ki:

    Seni kim ne yapsın be Dalavere ile kongre aldın milleti birbirine kattın kimse seni istemiyor anla işte bunu

  5. Gerçek delege dedi ki:

    Kurultayda adalet olsaydı listesiz yarisilirdi. sakir BAŞAK listeye girerdi. Zaten liste yapmak adaletsizlik. Bir çoğu tanımadan millete oy verdi. Bence BAŞAK 127 oy alarak büyük fark atmıştır. Bu da yaptığı Türkiye siyasetinden kaynaklanıyor.

  6. Abidin dedi ki:

    Şakir Başak önce doğunun anahtar listesinden İzmirlı bir büyüğünün adını nasıl sildirdiğini açıklasın..

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.