“Taraf Olursam Başkanlık Odasını MİT Odasına Çevirmiş Olurum”

“Taraf Olursam Başkanlık Odasını MİT Odasına Çevirmiş Olurum”
  • 21 Aralık 2015 15:30

CHP’nin Karşıyaka örgütünde delege listesine yazılmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Yüksel Çakmur, CHP İzmir İl Başkanlığı kongresinde konuştu. Çakmur, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.

Çakmur kürsüye çıktığında, salon dışındaki herkesin içeri girmesini istedi. Çakmur’un, yarım saat süren, birkaç kez gözyaşlarını tutamadığı duygusal konuşması iki kez ayakta alkışlandı. Çakmur, Deniz Gezmiş’ten Gezi olaylarında hayatını kaybedenlere kadar birçok ismi andı. Çakmur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde kendisinden de taraf olmasının istendiğini ancak “Taraf olursam başkanlık odasını MİT odasına çevirmiş olurum” diyerek, taraf olmadığını söyledi.

“BURASI ORDU DEĞİL, ÖZGÜR SALON”

“Zamanında bana da gelip sordular. ‘Kim Buca ilçe başkanı olsun’ dediler. Dedim ki ‘ben burada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak dersem ki ‘şunu seçin bunu seçmeyin İzmir’de birçok ilçe belediyesi var. Belediyede çalışan on binlerce işçi var. Bunu il başkanı seçin dersem. O başkanlık odasını MİT odasına çeviririm’ dedim. Yapmayacağım, yapmadım. Yapmadım, yapmam. Bu biat kültürünü yıkmak lazım. Bu iktidar faşizmi getirdi. Bu iktidar biat kültürü yıkılmadan Türkiye’ye demokrasi gelmez. Biat kültürünü yıkamazsak demokrasiyi bu salonda bu hücrelerde partimize getiremezsek olmaz. Burası ordu mu be! Burası özgür salon. Burası CHP’nin salonu. Çoğulcu laik demokrasiyi kuranların salonu. Hücreye girdiğiniz zaman örgüt taban halk var. Bu faşist iktidarı yıkmak için CHP var” deyin.”

Çakmur, Erdal İnönü’nün genel başkanlığında taraf olan belediye başkanlarına “siz belediye hizmetlerinize bakın. Su ile altyapıyla, parkla uğraşın. Örgüt işlerine bakmayın” dediğini hatırlattı. Çakmur konuşurken Başkan Kocaoğlu, kendisini delege sıralarından gülümseyerek dinledi.

“YAZIKLAR OLSUN!”

Öte yandan İl Disiplin Kurulu Başkanı Birol Soylu, Çakmur’a yapılanı eleştirerek, “Bugün burada bir tiyatro oynanmadığını bizlere ispatlayacağınızı biliyorum. Eksik olan sevgi ve yoldaşlık bağlarının yeniden tahsis edileceğine inanıyorum. CHP’lilerin ne kadar cesur olduğunu biliyoruz. 15 yaşında idam sehpasına gden Erdal Eren kadar cesur olmak zorundayız. Sırf bir delege daha fazla olabilmek için engin fikirleriyle Yüksel Çakmur’u il delegesi yapmadılar. Yazıklar olsun. Bugün bu ayrıştırmaya, düşanlığa hep birlikte son verelim” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.