Tansiyonu ölçtür, hastalıkları önle

Tansiyonu ölçtür, hastalıkları önle
  • 27 Nisan 2016 08:05

Bayraklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve İzmir Hipertansiyonla Mücadele Derneği işbirliğine gitti, vatandaşların tansiyonu sokakta ölçülmeye başlandı. Ege Üniversitesi Sağlık Birimleri Enstitüsünün de destek verdiği, Bayraklı Sevgi yolunda başlatılan proje ile kısa sürede 850 vatandaşın tansiyon ölçümü gerçekleştirildi. Tansiyonunda düzensizlikler tespit edilenler sağlık kuruluşlarına yönlendirildi.

Bayraklı Belediyesi, hipertansiyonda farkındalık yaratmak, tansiyon hastalığı ile mücadele etmek amacı ile bir yıldır sağlık evlerinde sürdürdüğü tansiyon ölçümünü sokağa taşıdı. Görevli sağlık personelleri tarafından Bayraklı Sevgi Yolu’nda vatandaşların tansiyonları ölçüldü. Tansiyonunda düzensizlik görülen kişilerin tansiyonu takibe alan ekipler, vatandaşları hastanelerin kardiyoloji servislerine yönlendirdi. Görevliler özellikle hipertansiyon aday adayları ile yüksek tansiyon hastalarının sıcak havaların iyide iyiye kendisini hissettirmeye başladığı şu günlerde daha dikkatli olmaları noktasında uyarılarda bulundu. Vatandaşların ücretsiz olarak faydalandığı bu çalışma salı-cuma arası Sevgi Yolu’nda 15 Mayıs’a kadar devam edecek.

Tansiyonu ölçtür, hastalıkları önle

TANSİYONA DİKKAT!

Belediye olarak vatandaşların sağlığı ile yakından ilgilendiklerini ifade eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “ Günümüzün en riskli hastalıklarından hipertansiyon ile mücadele etmek için sağlık evlerinde yaptığımız çalışmayı artık sokağa taşıdık. İzmir hipertansiyonla Mücadele Derneği ile ortaklaşa yürüttüğümüz çalışma vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Burada vatandaşların tansiyonlarını ölçerek anormallik görülen noktalarda sağlık çalışanlarımız vatandaşlarımızı hastanelere yönlendirip takibini yapıyor. Tansiyon günümüzde büyük bir problem. Bunun, kalp rahatsızlıklarını beraberinde getirdiğini biliyoruz. Belediye olarak hemşerilerimizin sağlılığı ile yakından ilgilenmeye devam edeceğiz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.