Tacettin Bayır’dan özel açıklamalar

Tacettin Bayır’dan özel açıklamalar
  • 29 Mart 2017 14:51

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Radyo Romantik Türk’te Doğacan Öz ile Gün Ortası Programına konuk oldu. Tacettin Bayır referandum çalışmalarından, anayasa tasarısı içeriğine kadar çok önemli açıklamalarda bulundu.

Son haftada gelen anketleri anlatan Bayır, üç araştırma şirketinin de anket sonuçlarında Hayır’ın önde bulduğunu ifade etti. Mustafa Kemal’in Cumhuriyeti millete ifade ettiğini anlatan Bayır, “milletimizle birlikte tek adamlığa izin vermeyeceğiz, cumhuriyeti savunacağız” dedi.

Tek Adam odaları kapatacak

İzmir’deki 33 STK’yı ziyaret ettiklerini anlatan Bayır, STK’ların hayır çalışmasına dahil olduğunu, kendi broşürlerini yaptırdıklarını anlattı. Bayır, Odaların, Evet çıkması durumunda Tek adamın odaları kapatacağından çekindiklerini ifade ettiklerini anlattı.

Meclis pasifize ediliyor

Cumhurbaşkanı’nın kararname çıkarma yetkisi olacak. Bu ne demek, meclisin pasifize edilmesi. Biz Meclis’te nasıl yasa yaparız. Komisyonlarda tartışılır, meclise gelirdi. Şimdi tek adam çıkaracak.
Bugüne kadar sadece 1 Mart tezkeresini çıkaramadılar. Dönemin Başbakanı Gül ve Erdoğan’ın konuşmalarını gözden geçirdim. Amerika’nın dayattığı bu olaya tekrar başa döndük. Gül, Sezer’e bu tezkere mutlaka geçmeli demişti ama Sezer meclisin kararı üstüne herhangi bir karar tanımadığını ifade etmişti. Tek adam olsa böyle olmayacaktı.

Devlet yok edilecek. Şahıs devleti olacak. Cumhurbaşkanı’nı da illerde parti il başkanı temsil edecek. Cumhurbaşkanı kendi ordusunu kurmaya çalışıyor. Geçtiğimiz haftalarda Ankara’da havaalanında 140-150 kadar genç polis gördüm. Tayyip Bey’in Manisa’daki mitingine gidiyorlarmış. Manisa Türkiye dışında mı Ankara’dan polis götürüyorsun. Manisa’da yetersizse İzmir’den götürürsün. Bu polisler sarayda kalıyormuş, orada yatıp kalkıyormuş, sadece üç kişiyle görüşmelerine izin veriliyormuş.

Tek adamla yönetilen yerlere bakalım. Suriye, Libya, Irak. Bu ülkelerde ne huzur var ne ekonomisi düzgün ne güvenlik var ne barış var. Tek adamla yönetilen ülkeler çıkış için parlamenter sistemi seçiyor. Bizde tam tersi. Bu işin üç saç ayağı var. Yasama, yürütme, yargı. Eğer bu ayaklar olmaz ise denetim olmazsa mesela Cumhurbaşkanı bütçeyi yapacak kimsede bunu denetlemeyecek.

Gitti İmralı’yla Oslo’yla görüşme yaptı. Önce görüşme yapan şerefsizdir dedi sonra o arkadaşları ben gönderdim dedi. Terörist başına sayın Öcalan denmeye başladı. Arkasından aldatıldım dedi. Hadi aldatıldın diyelim aslında o makamın aldatılmaya hakkı yok da işte bu yüzden tek adam olmayacaksın başkalarına da danışacaksın. Sonra Türkçe Olimpiyatlarında FETÖ’yle kol kola girdin bir seçimde öyle kazandın. Bir siyasetçi böyle ayrıştırabilir mi halkını. Bunun adı bir rejim değişikliği sistem değişikliği değil. Zaman zamanda ağızlarından kaçırıyorlar bunu. Mesela anayasa komisyonu üyesi de olan Bursa milletvekili çıktı anayasanın ilk dört maddesini değiştirebiliriz dedi. Neyini değiştireceksin?

Bu haber ilgini çekebilir ->  Torbalı Belediyesi Uçurtma Şenliği düzenleyecek

Bakanı kaldırıyor mecliste, Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. O da milletvekili olmayacak. Halk bana talebini söyleyince ben mecliste bakanın yakasına yapışıyorum, ona soruyorum. Şimdi bu kalkıyor. Bana göre bunu yapmasının bir tek nedeni var. Geriye dönük 17-25 Aralık soruşturmasının üstünü kapattı. Ama daha kapatamadıkları var. Olur da AK Parti seçilemezse yerine gelecek parti bu soruşturmayı yapmasın diye bu değişikliği istiyor.

Tayyip Bey’e şunu söylüyorum. Bir kere açın kendi dağıttığınız Evet broşürlerini okuyun. Bizi yalancılıkla itham ettiğin söylemlerimizin orada yazdığını görürsün.

Bazen hakikaten aklımızla alay ediyorlar. Dini öyle bir alet ettiler ki bende kendimi sorguladım, araştırdım. Antalya milletvekilimiz eski Genel Başkanımız Deniz Baykal dinimizde tek adamlık yoktur dedi, eleştirdiler. Şimdi ben buradan Sayın Bekir Bozdağ’a sesleniyorum. Eğer ufak bir bilgisi varsa Şura suresinin 38. Ayetini, Ali İmran suresinin 159. Ayetlerini okumasını tavsiye ederim.

15 yıldır bir tek özgürlük var. Recep Tayyip Erdoğan’ı hangi kanalda dinlemek istiyorsanız onun özgürlüğü var. Kanal değiştirme özgürlüğünüz var ama kaçışınız yok. 29 kanalda aynı anda o var.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.