Su Sıkıntısı Başgösterdi

Su Sıkıntısı Başgösterdi
  • 5 Temmuz 2016 11:30

9 günlük bayram tatili, büyük kentleri boşaltırken, turizmin başkenti Çeşme’de yaşanan büyük nüfus artışı, su sıkıntısını da beraberinde getirdi.
Kış nüfusu 40 bin olan Çeşme’de, çok sayıda ikinci konutun bulunması ve yaz tatili nedeniyle dolmasıyla, günübirlik nüfusunda eklenmesiyle 700 binlere ulaşan nüfus yoğunluğu, ilçede su sıkıntısına yol açtı.
Nüfus yoğunluğundaki büyük artış, yazlık evlerin bahçe sulamaları, havuzların doldurulması gibi nedenlerle su tüketimindeki aşırı artış, turistik ilçenin bazı bölgelerinde su kesintileri yaşanmasına yol açtı. Bayram öncesi yaşanan su kesintilerinin bayramda da devam etmesi, vatandaşların şikayetlerine neden oldu. Çok sayıda vatandaş, sularının uzun süre akmaması üzerine, Çeşme Belediyesi, İZSU ve gazetelere şikayet telefonları yağdırdı.
Vatandaşların şikayetlerine duyarsız kalmayan İZSU Genel Müdürlüğü, bir açıklama yayınlayarak, Çeşme’de yaşanan yoğun nüfus artışı nedeniyle vatandaşları aşırı su tüketimine karşı uyardı. Geçtiğimiz yıl, yaz aylarında ilçeye günde 30 ton su verildiğini ifade eden İZSU yetkilileri, ilçeye şu anda 45 ton su verildiğine dikkat çektiler. Çeşme’de bayram süresince su sıkıntısı yaşanmaması için yazlıkçılara su tasarrufu uyarısında bulunan yetkililer, havuzların doldurulduğu, büyük çim alanların ve yazlık bahçelerin sulandığı bu günlerde su kullanımına özen gösterilmesini istediler.
Vali Kutlu Aktaş Barajı ve 11 su kuyusunun devrede olduğunu vurgulayan İZSU yetkilileri, “ilçenin yüksek kesimlerinde aşırı tüketimden dolayı zaman zaman su alamayan evlerimiz var. Bayram süresince su sıkıntısı yaşanmaması için hem Çeşme ilçesinde hem de diğer sahil beldelerimizde vatandaşlarımızın suyu dikkatli kullanmasını rica ediyoruz. Özellikle bahçe sulamalarında gereksiz su kullanımı yapılmamasını istiyoruz” dediler.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes Başkan Adayı Sinan Akdeniz; “Sandıkta birleşelim, birlikte yönetelim”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.