Soyer’in ilk 100 günlük eylem planı

Soyer’in ilk 100 günlük eylem planı
  • 6 Nisan 2019 13:42

GAZETE EGE \ SELCAN ŞERİFAKİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 8 Nisan’da koltuğu CHP’li Aziz Kocaoğlu’ndan devralacak. Seçim döneminde 1 Nisan sabahında yapacaklarını dile getiren Soyer, 7 gün rotarlı oturacağı koltukta yapacakları ile ilgili seçim döneminde tüyolar vermişti. 100 günlük eylem planını günler öncesinden belirleyen Soyer, 3 cemrede açıkladığı 165 projesinde öncelikli olanlarında bu şekilde altını çizmişti. O projeleri Gazete Ege olarak sizler için tekrar derledik. Soyer'in ilk 100 günlük eylem planı

165 projeyi duyururken ilk 100 gün içinde hayata geçirmeyi planladığı yatırımları da ilan eden Soyer’in açıklamaları da şu şekildeydi;

Alt yapı çalışmaları başlayacak

Tunç Soyer: “Altyapı ihtiyaçlarına üniversiteleri, uzmanları dâhil edeceğiz. Yağmur suyu tahliyesi, yollar önceliğimiz olacak. 2019-2024 yılları İzmir’in rekor asfalt yılları olacak. Bozuk yol kalmayacak. Çözümüne 100 gün içinde hızla başlayacağız. İçme suyu ve kanalizasyon çalışmalarına devam edeceğiz. Eskiyen sistemleri yenileyeceğiz. İçilebilir musluk suyu için canla başla çalışacağız”

Buca Metrosunun temeli atılacak 

Tunç Soyer: “Buca Metrosu; planı, projesi, bütçesi her şeyi hazır. İlk 100 gün içinde biz temelini atmayı planlıyoruz.”

Akdeniz Kentler Birliği 

Soye: Altı kentli Akdeniz Kentler Birliği kuruyoruz. İskenderiye, Beyrut, Atina, Roma, Marsilya ve Barselon’a belediye başkanlarına 1 Nisan sabahı yazacağımız mektup hazır. İzmir bu kentlerle beraber Akdeniz’i global dünyanın global bir aktörü haline getirecek ve onun önderliğini yapacak. İzmir’deki beyin göçü tersine dönecek.”

Trafik akışı yer altına alınacak 

Tunç Soyer son olarak  trafik akışının yer altına alınması gereken noktalardan söz etmiş. Basmane Garı önündeki 9 Eylül Meydanı’nda, Alsancak Garı ve Karşıyaka Vapur İskelesi’nin önünde trafiği yer altına alarak üstte de geniş meydanlar oluşturacaklarını ifade eden Soyer, bu noktalardaki çalışmalara ilk 100 gün içinde başlayacaklarını bildirmişti.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  19 MAYIS’A ÖZEL TURNUVA’DA İLK DÜDÜK ÇALDI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.