Soyer’den samimi açıklamalar

Soyer’den samimi açıklamalar
  • 29 Ocak 2019 12:36

Gazete Ege / Selcan Şerifaki

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AZİZ BAŞKAN BİZE EL VERECEK, O NEDENLE DE ÇOK MUTLUYUM

Başkan Aziz Kocaoğlu ile baş başa yaptığı görüşmede de Kocaoğlu’nun samimi yaklaşımını gördüğünü ve bundan büyük mutluluk duyduğunu kaydeden CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Kocaoğlu’nun kendisine ‘el vereceğini’ söyledi. Soyer, “Aziz Başkan sahip olduğu bilgi, birikim, tecrübe İzmir’de kimse de yok. O çok kıymetli bir şey. Biriktirdiği her ne varsa bizim için kullanacak. Bize el verecek. O nedenle de çok mutluyum” dedi.

ÇOK KEYİFLİ BİR GÖRÜŞME OLDU, AZİZ BAŞKAN SON DERECE POZİTİF..

Büyükşehir Adayı Soyer, partisinin mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun son derece pozitif bir yaklaşım içinde olduğunu dile getirerek, “Çok keyifli bir görüşme oldu. Çünkü gerçekten Aziz Başkan son derece pozitif, son derece pozitif ve bütün kalbiyle inanıyor. Bu parti bana 15 yıl bu görevi verdi, dolayısıyla ben bu partinin kurumsal kimliğine son derece sadık bir insanım ve o ne gerektiriyorsa onu yaparım noktasında. Bu da tabi bize çok cesaret veren bir nokta” diye konuştu.

MERKEZDEKİ ÇATIŞMA, KAKIŞMA, KAVGALAR BİZİM UMURUMUZDA DEĞİL

Herkesi kucaklayan bir anlayış içinde olacağı sözünü veren Tunç Soyer, yönetim anlayışının da sahadaki çalışmalarının bu şekilde olacağını kaydederek, “Merkez siyasetle yerel siyaset apayrı şeyler arkadaşlar. Biz merkez siyaset yani merkezde yürütülen siyasetle uzaktan yakından ilişkili olmayacağız. Yerel yönetim bambaşka parametre, dinamiklerle yürüyen bir siyaset anlayışı. Herkesi kucaklamayı gerektiren bir şey. O nedenle merkezde yürütülen çatışmalar, kavgalar, bitişler, kakışlar bizim umurumuzda değil. Onun dışındayız. Tamamen dışındayız. Herkesi kucaklayacak bir çalışma yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ PROJELERİNE BAKIŞININ NASIL OLDUĞUNU ANLATTI

Körfez Geçiş Projesi, statlarla ilgili konular hakkındaki düşünceleri sorulan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, bu soruya, “Onların hepsinin kriterleri siyasi değil tekniktir. Onların üzerinden çalışmak lazım. Teknikten kastım şu, buna karşı çıkmak ya da taraftar olmak bir siyasi tercih gibi gözüküyor. Bizim böyle siyasi tercihimiz olamaz. Biz gerçekten fayda ediyor mu etmiyor mu, teknik anlamda bunun gerçekten sonuçları ne, ona bakarak karar vereceğiz” yanıtını verdi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek

TÜRKİYE’NİN TEMİZ SİYASETE, İYİ SİYASETE İHTİYACI VAR

Türkiye’nin temiz ve iyi siyasete ihtiyacı olduğunu vurgulayan Tunç Soyer, “İyi olacak inşallah. Ben iyi olacağını düşünüyorum. Çok ciddi bir şey var, temiz siyasete, iyi siyasete dair bir özlem var. Onu hissediyorum. İsim biraz daha benim önüme geçmiş durumda. O nedenle de onun gereklerini yapacağım ve iyi bir şey olacak” değerlendirmesini yaptı.

12 EYLÜL DÖNEMİ KIRICI VE ÜZÜCÜ VE VAHŞİ BİR DÖNEMDİ

Babasıyla ilgili eleştiriler ve İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın taban ve teşkilatlarında Soyer isminin açıklanması nedeniyle bir rahatsızlık oluştuğunu içeren yazılı açıklamasının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bugün ‘Babadan oğula suç geçmez’ şeklinde açıklamaları oldu.

SAYIN AKŞENER’İN AÇIKLAMASI AKILCI VE RASYONEL

İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar ve İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in açıklamalarını değerlendiren CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, önce 12 Eylül dönemini vahşi bir dönem olarak niteledi, kardeş kanı döküldüğünü söyledi.

DARBE YANLIŞTI, KARDEŞ KANI DÖKÜLÜYORDU…

Soyer, ardından, şu açıklamayı yaptı:

“(Akşener’i kastediyor) Akılcı, rasyonel açıklamalar bunlar. 12 Eylül dönemi tabi ki çok acılı bir dönem. Tamamen dış güçlerin içinde olduğu dönem. Darbeye tabi ki o dönem karşı çıktık. Dolayısıyla darbe yanlıştı. Ama kardeş kanı dökülüyordu ve insanlar birbirini boğazlıyordu, öldürüyordu. Çok vahşi bir dönemdi. Çok kırıcı ve üzücü bir dönemdi. Ama bu dönem üzerinden bugüne dair birşey çıkarmaya çalışmak doğru değil. Bu çok yanlış, eski yaraları kaşımanın hiçbir faydası yok. Bugün yepyeni bir Türkiye, yepyeni bir dünya ve kent için uğraşmak gerekiyor. Onları geride bırakmak lazım.”

İYİ PARTİ’Yİ DE ZİYARET EEDECEĞİM

Diğer partilerin yanı sıra İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve yönetimini de ziyaret edeceğini dile getiren Tunç Soyer, “Tabi ki gideceğim. Yerel siyaset başka bir şey. Biz herkesle kucaklaşacağız. Herkes herkesle kucaklaşıyor aslında ama siyaset ayrıştırıyor. Dolayısıyla yerelde biz buna izin vermeyeceğiz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.