Soyer’den çiçekçilere bahar sürprizi

Soyer’den çiçekçilere bahar sürprizi
  • 27 Nisan 2023 10:19

Geçtiğimiz aylarda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından iletişim, hijyen, pazarlama gibi konularda eğitim alarak belirlenen noktalarda satışa başlayan çiçekçilere, büyükşehirden bisiklet tezgah sürprizi geldi

İzmir’in farklı noktalarında seyyar çiçekçilik yapanları kayıt altına alıp, düzene sokmak isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi eğitimden geçirdiği 35 çiçekçiye kent estetiğine uygun, ürünlerini tanıtacakları 3 tekerlekli bisiklet tezgahları dağıttı. Bisiklet tezgahlarını alan çiçekçiler, daha önce kura ile belirledikleri alanlarda rengarenk çiçeklerini satabilecek. Uzun yıllar sokak emekçilerinin kayıt altına alınması, zabıta ile gerginlik yaşanmadan insan onuruna uygun bir şekilde çalışılması için uğraş verdiğini söyleyen İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin, emeklerinin karşılığını almaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.

‘SOYER İLE YÜZLER GÜLDÜ’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sokak emekçilerine çok önem verdiğini belirten Laçin, “Başkanımızın vizyonu sayesinde İzmir bir kez daha kendine özgü çözümünü üretti. Üzerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi logosu olan 3 tekerlekli bisiklet tezgahlar, Konak Meydanı başta olmak üzere metropol ilçelerdeki yaklaşık 35 noktada seyyar çiçekçilerimizin hizmetine sunuldu. Esnafımız kura ile belirlenen alanlarında sabit olarak hizmet verecek” dedi. Soyer’in verdiği sözleri tek tek yerine getirdiğini anlatan Laçin, “Ekmeğini sokaklardan kazanan 250 bin İzmirli seyyar satıcının yüzü Tunç Soyer başkanımız ile güldü. Sadece seyyar satıcılar değil sokak sanatçılarına ve geri dönüşüm çalışanlarına yönelik olarak başkanımız kooperatifler ile de başarılı projelere imza atıyor” diye konuştu. İzmir’de sokaklarda yaşanan umut ve demokrasinin seçimlere de yansımasını ümit ettiklerini kaydeden Laçin, “İnanıyoruz ki 15 Mayıs’tan itibaren Türkiye de tıpkı İzmir gibi olacaktır. Sayın Soyer’in insan onuruna yakışır iş ortamı yaratan ve sokaklara huzur getiren projelenin 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafındandan Türkiye’ye örnek olarak aynen uygulayacağından hiç şüphemiz yok” ifadelerini kullandı.

‘CENEVREYE GİDİYORUZ’

Daha önce Hindistan’da düzenlenen Sokak Satıcıları Festivali’ne katıldıklarını hatırlatan Laçin, “Geçtiğimiz gün İspanya, Arjantin, Hindistan ve Türkiye olarak zoom üzerinden bir toplantı yaptık. O toplantıda 18-21 Haziran 2023 tarihlerinde İsviçre’nin Cenevre kentinde sokak emekçilerini kapsayan dar kapsamlı bir toplantı yapmaya karar verdik. Eylül veya Ekim ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle, İzmir ile İstanbul Seyyar Satıcılar Meclisi üyelerinin katılımıyla kentimizde Uluslararası Sokak Emekçileri Kongresi yapılması için öneride bulunacağız. O toplantıda alacağımız sonuca göre dönüşte konuyu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Tunç Soyer’e iletip desteğini isteyeceğiz.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bayraklı'da 19 Mayıs etkinlikleri başladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.