Soyer: “Sizsiz bu iş olmaz”

Soyer: “Sizsiz bu iş olmaz”
  • 29 Ocak 2019 11:35

Gazete Ege / Selcan Şerifaki

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Tunç Soyer, İzmir’de ilk ziyaretini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yaptı.

Eşi Neptün Soyer olduğu halde Başkanlık makamına gelen CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

KOCAOĞLU: BİZE DÜŞEN GÖREV…

CHP Adayı Tunç Soyer’i makamında karşılayan ve ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’de partisinin iktidarı için hep birlikte çalışacaklarını belirterek, “Bize düşen görev harç olup birlik ve beraberlik içinde tüm örgütü harekete geçirip bu iki ayı çok iyi değerlendirip elimizden ne geliyorsa hem partililik görevi hem İzmirlilik görevimiz. CHP örgütünün hemşehrilerimizin sağduyuyla hareket edeceğini ve büyük bir başarıyla yerel seçimleri tamamlayacağımızı düşünüyorum. Şimdiden hayırlı olsun. Biz de çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

KOCAOĞLU: UMUYORUM 2014’TEKİ GİBİ OLMAZ, 2009’DAKİ BAŞARIYI YAKALARIZ

2014’te yaşanan küskünlük ve kırgınlıkların CHP’ye ilçe kaybettirdiğini anımsatan Başkan Kocaoğlu, 31 Mart seçimlerinde aynı durumun yaşanmaması dileğinde bulundu. Başkan Kocaoğlu, bu dileğini, “Hep birlikte çalışıp başaracağız. Hedefimiz İzmir’de partimizin iktidarını sürdürmek. Daha fazla ilçe almak. Umuyorum 2014 teki gibi olmaz. 2009’daki gibi bir başarıyı elde ederiz” şeklinde ifade etti.

TUNÇ SOYER: SİZSİZ BU İŞ OLMAZ

Başkan Kocaoğlu’nun bu temenni ve birlik mesajlarına karşılık veren CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer de, “Sizsiz bu iş olmaz.1 5 yıldır verdiğiniz emek İzmir’e verdiğiniz emek. Buradan yola çıkarak ileriye gitmeye çalışacağız. Demokrasinin en güzel örneklerini verdiniz. Medeni bir rekabet ortamı oldu. Bunlar bitti. Son iki ayı İzmir’in oy potansiyelini daha da arttıracak çalışmalar yapacağız. Size çok ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

 

BAŞKAN KOCAOĞLU BUNDAN SONRA NE YAPACAĞI SORUSUNA YANIT VERDİ

Aday olmayacağını açıklamasına karşın son MYK ve PM toplantısı öncesi partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşürken, aday olma kararı veren ve ardından resmi başvurusunu da yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, gazetecilerin bundan sonra ne yapacağı sorusunu da yanıtladı.

Başkan Kocaoğlu, bu soruya, “Tabi ki bizim ne bir yere gitmemiz söz konusu ne bir yerden aday olmamız söz konusu. Biz partimize yıllardan beri başkan adayı olsak da olmasak da değişmez, CHP’nin bir neferi olarak nasıl çalışıyorsak ki benim 65 yıl oldu oy pusulası dağıtmam. O zaman birleşik oy pusulası yoktu, oy pusulası dağıtıyorduk. Şimdi de birleşik oy pusulasında CHP hanesine evet’i basmak için her türlü desteği vereceğiz. İzmir’in geleceği için yaşam biçimi için CHPnin başarısı için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız” yanıtını verdi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı

SOYER’E ZEYBEKÇİ’YE YEMEK DAVETİ ANIMSATILDI

Öte yandan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi ile Kemeraltı’nda bir yemek yemek istediğini belirten ancak Zeybekçi’nin dün bu davete “Yalnız yesin” diye karşılık verdiği anımsatılan Tunç Soyer,  Zeybekçi’yi davet etmeye niyet ettiğini, henüz resmi olarak davet etmediğini söyledi.

SOYER, ZEYBEKÇİ’Yİ BUGÜN ARAYACAĞINI VE DAVET EDECEĞİNİ SÖYLEDİ

Soyer, Zeybekçi’yi bugün arayacağını ve davet edeceğini belirterek, “Ben sormadım o da cevap vermedi. Niyet ettim..  Bugün arayacağım daveti yapacağım o zaman cevabı hep beraber duyarız” şeklinde açıklama yaptı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.