Soyer adaylarla buluştu

Soyer adaylarla buluştu
  • 7 Şubat 2019 12:48

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı’na Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in gösterilmesi ve yapılan ittifak kapsamında İYİ Parti’ye bırakılan Tire ve Kiraz dışında tüm ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinin ardından seçim startını verdi.

CHP İzmir Örgütü bugün Anemon Otel’de düzenlenen kritik zirvede bir araya geldi. Toplantıya İl Başkanı Deniz Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soyer’in yanı sıra ilçe belediye başkan adayları ve ilçe başkanları da katıldı.

Yaklaşık 2 buçuk saat süren zirve seçim sürecinin masaya yatırılırken hazırlık için de düğmeye basıldı.

TOSUN’DAN SUNUM 
Toplantıda, Genel Merkez’den gelen gelen genelge doğrultusunda ilçe başkanlıklarının meclis üyelikleri listelerini yarın akşama kadar il başkanlığına, il başkanlığının da 11 Şubat’a kadar Ankara’ya teslim etmesi gerektiği bildirildi.

Öte yandan Siyaset Bilimci Prof. Dr. Tanju Tosun’un seçim stratejisi ile toplantıda bir sunum yaptığı da öğrenildi.

GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ OLDU 
Toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Soyer, toplantının çok olumlu geçtiğini belirterek, “Bir yandan meclis üyeleri listelerinin hazırlanması, bir yandan projelerdeki koordinasyon… Tüm belediye başkan adaylarımızla, tüm ilçe başkanlarımızla bunları ilk defa konuşma fırsatı bulduk. Güzel bir başlangıç oldu” diye konuştu.

PAZARTESİYE KADAR BİTECEK! 
Ağırlıklı olarak meclis üyelikleri konusunun konuşulduğunu belirten Soyer, “Meclis üyeliklerinin, genelgeye göre Pazartesi’ye kadar netleşmesi gerekiyor. Süre çok dar, çok hızlı çalışılması gerekiyor. İlçe belediye başkan adaylarımız, ilçe başkanlarımız ile müzakere edecekler, sonra milletvekilleri ile de bir araya gelecekler. Pazartesi’ye kadar bitecek” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay, “Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.